Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День вишиванки

Дата: 19.05.2017 09:17
Кількість переглядів: 923

Фото без опису

Вишиванка– національна святиня, бо символізує собою і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь-зв’язок, що не переривається віками. Вишиванку передають з роду в рід, зберігають як безцінну реліквію. Вона – символ здоров’я і краси, щасливої долі і родинної пам’яті, любові і вірності. Візерунок на вишиванці залежить від того, кому вона призначається: батькові чи братові, нареченому чи другові, парубку чи одруженому – кожному вручалась вишита сорочка з візерунком відповідної символіки.

18 травня в приміщені школи с. Нападівка була проведена урочиста лінійка «А над світом українська вишивка цвіте». Мета даного заходу  – це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом. Цікаві пізнавальні номери та відео звернення мали на меті донести до усіх присутніх важливість національної символіки. На святі діяла виставка етнічної вишивки характерної для нашого регіону. Розмаїття національних орнаментів, зображених на рушниках подарувала чимале естетичне задоволення усім присутнім. Чудовим закінченням свята став патріотичний флешмоб.

Вишивка пройшла крізь віки і нині щедро квітує для всіх, хто не черствіє душею, близьким і далеким друзям і гостям. То ж нехай цей символ завжди буде у Вашій оселі, як ознака великої любові і незрадливості.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь