Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відзначення 204-річниці від Дня народження Тараса Шевченка та 130-річниці від Дня народження В.О.Барвінського

Дата: 16.03.2018 15:09
Кількість переглядів: 932

 

 

Мандруючи країнами світу навряд знайдеш народ з такою багатовіковою історією. Вона викарбувана пророчими рядками Шевченка, виспівана мелодіями пісень, виборена кров’ю наших героїв. Наші предки помираючи за волю, несли надію на краще майбутнє в молоде покоління. Як писав Т.Г.Шевченка «і мене в сім’ї великій, в сім’ї вольній, новій не забудьте пом’янути незлим тихим словом», в цих рядках передана велика любов до свого народу і віра у краще майбутнє.

 Вшановуючи пам'ять  великого поета  в школі села Борщівка відбувся конкурс читців присвячений 204-й річниці від Дня народження Тараса Шевченка. Конкурс читців проводиться щорічно з метою популяризації творчої спадщини національного пророка, виявлення обдарованої молоді, розкриття краси поетичного слова, залучення до заходів, спрямованих на вшанування пам’яті Кобзаря та визначення перспективи розвитку аматорського мистецтва.

Також, був проведений фестиваль-конкурс духовної пісні «Молитва за Україну», присвячений 130-й річниці від Дня народження В.О.Барвінського. Фестиваль проводився з метою збереження національної пам’яті та належного відзначення і вшанування творців духовної та культурної спадщини України, популяризації серед шкільної молоді хорової музики, вивчення та примноження фольклорних традицій рідного краю, виявлення і заохочення до творчості обдарованої учнівської молоді загальноосвітніх навчальних закладів.

Конкурси проводились між усіма школами та закладами культури Борсуківської громади. З привітальним словом, звернувся до глядачів начальник відділ освіти, охорони здоров'я, культури, туризму, молоді та спорту Бондарець Валерій Михайлович. Він побажав усім конкурсантам успіху у здобутті перемоги у своїй номінації.

Представники шести сіл громади демонстрували на сцені майстерні номери. Чимало віршів було декламовано, чимало пісень пролинуло зі сцени. До мікрофона підходили учасники різних вікових категорій: і зовсім юні і уже з чималим життєвим досвідом.

Директор школи Дзюба Валентин Григорович був задоволений тим що діти знають та цінують історію свого краю. Розуміють серйозність і відповідальність, яка кладеться на них, як молодого покоління. Підсумовуючи, сказав, що Борсуківська громада багата творчими  та обдарованими дітьми, для яких необхідно будувати сильну, вільну, незалежну державу з мирним небом над головою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь