Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вручення Меморандуму про співпрацю щодо передачі земель сільськогосподарського призначення

Дата: 13.02.2018 15:35
Кількість переглядів: 952

Вчора, 12 лютого, Іван Володимирович Друзь відвідав Тернопільську облдержадміністрацію для вручення меморандуму про співпрацю при  здійснені заходів щодо передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаної територіальної громади.

Голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна вручив Меморандуми про співпрацю 40 головам об’єднаних територіальних громад Тернопільщини. Очільник області наголосив, що саме ОТГ повинні бути локомотивами державної політики, які забезпечать освоєння земельних ресурсів.  Завдяки успішному управлінню даними земельними ресурсами, 40 громад, з якими підписано Меморандуми про співпрацю, зможуть отримати близько 27 мільйонів гривень від здачі землі в оренду.

«Сподіваюся, що той крок, який ми зробили сьогодні, дасть конкретний результат. Ми вже напрацювали спільну стратегію у роботі. Співпраця протягом двох років дала конкретні результати, які відчувалися не лише під час процесу створення територіальних громад, а й в реалізації проектів на місцях. Для нас важливо показати як можна креативно використовувати ресурси, які надає держава. Це унікальні можливості, які сьогодні отримує українське село для свого розвитку. У рамках децентралізації передача землі поза населеними пунктами в межах територіальних громад – ще один крок, який дасть можливість створити відповідні умови для розвитку громад», – наголосив Степан Барна.

Предметом цього меморандуму є організація співпраці сторін з метою сприяння виконанню  розпорядження  Кабінету  Міністрів України від 31.01.2018 №60-р «Питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад».

Метою меморандуму є визначення основних вимог та підходів, що застосовуватимуться при здійснені заходів щодо передачі у комунальну власність Борсуківської сільської об’єднаної територіальної громади земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності. Передача земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність здійснюється за наказами Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області, яке здійснює розпорядження землями державної власності відповідно до повноважень визначених статтею 122 Земельного кодексу України. Згідно з документами, загалом громади отримають 38,8 тисяч гектарів землі. Зокрема,  Борсуківській ОТГ передаються земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 964,2534 га.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь