Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НА ТЕРИТОРІЇ БОРСУКІВСЬКОЇ ОТГ МОЖЕ БУТИ ПОБУДОВАНА СОНЯЧНА ЕЛЕКТРОСТАНЦІЯ, ЯКА ЗА СВОЄЮ ПОТУЖНІСТЮ ЗАБЕЗПЕЧИТЬ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЄЮ УСЮ ЛАНОВЕЧИННУ

Дата: 28.03.2018 09:35
Кількість переглядів: 1113

Фото без опису

27 березня в Борсуківській ОТГ відбулась зустріч депутатів та виконавчого комітету з інвесторами в особі ТОВ «Ланівціенерго» та представниками Прикарпатського національного університету, які продемонстрували усім присутнім техніко-економічне обґрунтування будівництва мережевої сонячної електростанції біля с. Нападівка.
Зокрема в доповіді було зазначено, що плановані капіталовкладення інвесторів в будівництво електростанції становитимуть більше 200 млн. грн. Вигоди які отримає громада від роботи сонячної електростанції (СЕС) це: оплата оренди земельної ділянки в майбутньому (200 тис. щорічно, перша черга); податок на прибуток (18 % від суми прибутку, з них 10% зараховується в бюджет громади оскільки ТОВ «Ланівціенерго» зареєстровано на території Борсуківської ОТГ); створення близько 10 нових робочих місць. (технічні працівники, енергетик, економіст, допоміжний персонал); стабільне, екологічно чисте джерело електроенергії (виключає ймовірність віялових відключень); стабільні надходження до місцевого бюджету. Загалом до бюджету громади кожного року може надходити до 1 млн. грн. податкових надходжень. Потужність СЕС становитиме за прогнозами 5-7 МВт, площа будівництва до 15 га.
Питання надання дозволу щодо розміщення СЕС біля с. Нападівка, після розроблення детального плану території буде винесене на громадські слухання в с. Нападівка Борсуківської ОТГ.
На сьогодні сонячна енергія є найбільшим екологічно чистим способом отримання електроенергії. Перевагами побудови сонячних електростанцій є: використання безкоштовної відновлюваної енергії; нульовий рівень викидів; відсутня потреба в капітальному будівництві; мінімальний рівень шуму при роботі станції внаслідок відсутності рухомих частин.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь