Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День пам'яті жертв Другої світової війни

Дата: 10.05.2018 15:49
Кількість переглядів: 750

Фото без опису

Щорічно 8 травня в Україні відзначають День пам'яті та примирення. У цей день у 1945 році Німеччина оголосила про свою капітуляцію у Другій світовій війні.  Саме у такому форматі пам'ять полеглих у Другій світовій війні сьогодні в Україні вшановують втретє, адже Верховна Рада встановила 8 травня Днем пам'яті і примирення  тільки у 2015 році. Тоді ж було прийнято рішення відзначати 9 травня як День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні замість встановленого з радянських часів Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. Таким чином закон визначає вшанування пам'яті не тільки полеглих у війні радянських солдат, а й інших жертв нацизму. Також вшановують подвиги українського народу та його внесок у перемогу над нацизмом.

У Борсуківській об’єднаній територіальній громаді вшанування пам’яті жертв Другої світової війни відбулося у всіх селах. Вшанування розпочались  поминальним молебнем біля пам’ятників загиблим воїнам. Учні шкіл продовжили вшанування урочистою лінійкою. Метою такого заходу є
показати героїзм народу в боротьбі з ворогом, виховувати почуття патріотизму, любові до своєї землі, усвідомлення уроків життя в процесі нерозривного зв'язку поколінь.

Хай пам’ять про ці страшні роки і трагічний досвід минулих поколінь стануть уроками добра і миролюбивості, відповідальності і людяності. щоб ніхто і ніколи не зміг забути, якою ціною виборювалася наша воля і наше майбутнє!!! Саме вони зберегли мільйонам наших співвітчизників національну культуру, самобутність звичаїв і традицій далеких предків. А ми маємо зберегти про них світлу пам'ять.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь