Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Семінар директорів шкіл Борсуківської ОТГ на тему: "Формування Нової української школи (НУШ): 8 ключових компонентів"

Дата: 18.05.2018 11:31
Кількість переглядів: 2460

Фото без описуФото без опису

Вчора, 17 травня у День вишиванки, в Передмірській школі відбувся семінар директорів шкіл Борсуківської ОТГ на тему:  «Формування Нової української  школи: 8 ключових компонентів». Директор Передмірської ЗОШ І-ІІ ступенів Король Євгенія Григорівна  у своїй доповіді всесторонньо розкрила запропоновану тему. Вона зазначила що – це школа, до якої приємно ходити учням. Тут прислухаються до їхньої думки, вчать критично мислити, не боятись висловлювати власну думку та бути відповідальними громадянами. Водночас батькам теж подобається відвідувати цю школу, адже тут панують співпраця та взаєморозуміння. «Нова українська школа – це школа для життя у ХХІ столітті. Ви бачите, як змінюються технології, як розвивається суспільство, зараз ми не можемо точно знати, з якими викликами зустрінуться діти, які зараз навчаються в школі. Тому ми хочемо перейти від школи, яка напихає дітей знаннями, які дуже швидко застарівають, до школи яка вчить знання використовувати» - цитата міністра освіти і науки Лілії Гриневич. 

Фото без опису

Учасники семінару мали можливість відвідати ранкові зустрічі за принципами Нової української школи, які провела вчитель початкових класів Король Тетяна Миколаївна з учнями 4 класу. Ранкові зустрічі - це запланована, структурована зустріч на початку дня учнів з учителем, яка займає важливе місце в повсякденному розкладі діяльності класу. Метою такого заняття є  створити позитивну атмосферу на весь період перебування дітей у школі.  

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Соціальний педагог Коваль  Юлія  Павлівна провела з учасниками семінару міні-тренінг на тему: «Дозволь собі бути щасливим», а педагог-організатор Гуцало Світлана Степанівна  спільно із учнями школи продемонстрували гостям творчий колаж «Сім кольорів щастя».

Фото без описуФото без опису

Для Нової української школи важливе кадрове наповнення молодим поколінням, їхнє нове мислення, яке йде в ногу з часом. Для реалізації ідей НУШ необхідно щоб раціонально та ефективно працювали три складові: успішний вчитель, успішний учень, успішна держава.У нашій державі суспільство повинно бути таким, щоб вчений, учитель, суддя, військовий і лікар сприймались як найбільш шановані сприймалися як найбільш шановані, найбільш авторитетні, найбільш вагомі ланки.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь