Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Святкування Івана Купала в Борсуківській громаді

Дата: 09.07.2018 12:08
Кількість переглядів: 803

Фото без опису

Напевно немає такого народу у світі , який так трепетно  шанує свої традиції, як український народ.  Кожне з них  сповнене красивим, глибоким змістом, насичене таємничими та старовинними обрядами. Та напевно одним з наймістичніших та найцікавіших свят українців можна вважати свято Івана Купала. Зачарована красою природи рідного краю людина і сьогодні пам’ятає про це свято.

Фото без опису

7 липня в Борсуківській громаді святкували Івана Купала. Театралізоване дійство відбулося в Нападівці, Борсуках та Борщівці.  Свято у кожному селі стало неповторним та незабутнім для жителів, оскільки саме  Івана Купала насичене як містичними, так і реальними персонажами, що викликає чимале захоплення та цікавість у глядачів.

Фото без опису

Фото без опису

В Нападівці  після театралізованої вистави глядачів пригощали варениками та ухою, розважали конкурсами та розвагами. В Борщівці та у Борсуках усі присутні мали можливість поринути у глибину традицій з усіма обрядами: з Мореною та Купайлов,  пусканням віночків та купальськими гаданнями. Гучні купальські пісні доносилися луною в усіх селах громади. І яке ж Купайло без запалювання чарівного, очищаючого вогнища. Вважалося що той  хто перестрибне через купальське вогнище той отримує своєрідне очищення, зцілює душу та тіло, а якщо через вогнище перестрибне пара тримаючись за руки, то їхня любов буде вічною а шлюб міцним.

Фото без опису

Свято Івана Купала супроводжувалось веселими танцями,  піснями, таємничими обрядами, іграми та забавами.  Традиції святкування  передаються з покоління в покоління, час вносить свої корективи та правки, але основа традицій залишається незміною. Свято Купала – це прекрасне свято спілкування молоді між собою та із природою.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь