Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ ВІД СПЛАТИ ЄДИНОГО ВНЕСКУ

Дата: 12.07.2018 14:44
Кількість переглядів: 773

ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ ВІД СПЛАТИ ЄДИНОГО ВНЕСКУ

Фізичні особи – підприємці, зокрема ті, які обрали спрощену систему оподаткування, є платниками єдиного внеску (пункт 4 частини першої статті 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон).

Водночас відповідно до частини четвертої цієї статті фізичні особи – підприємці, зокрема ті, які вибрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони отримують пенсію за віком або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

Фізична особа підприємець, яка набула статусу пенсіонера за віком та отримує відповідно до закону пенсію, звільняється від сплати за себе єдиного внеску з наступного місяця після набуття такого статусу.

Оскільки пропорційний розрахунок бази нарахування єдиного внеску для такої категорії платників Законом не передбачено, то місяць, у якому така особа набула право на пенсію за віком, відноситься до базового звітного періоду, за який сплачується єдиний внесок.

Варто зазначити, що платники єдиного внеску зобов’язані своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок (пункт 1 частини другої статті 6 Закону). Єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника (частина друга статті 9 Закону).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь