Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Легалізація робочих місць та заробітної плати - соціальна захищеність кожного

Дата: 12.07.2018 14:56
Кількість переглядів: 620

Легалізація робочих місць та заробітної плати - соціальна

захищеність кожного

В Україні в нинішніх кризових умовах гостро постала проблема легалізації заробітної плати. Значна частина роботодавців усвідомлюють важливість цієї проблеми і працюють у законодавчому полі. Але є й такі, які намагаються отримати якомога більший прибуток, ухиляються від сплати податків, використовуючи працю громадян без належного оформлення трудових відносин.

Громадяни, які погоджуються працювати без оформлення трудових правовідносин та отримувати заробітну плату в «конвертах», не лише сприяють розвитку «тіньових» схем ухиляння від оподаткування, а й позбавляють себе соціальної захищеності, адже вони матимуть пенсію тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати. Під загрозою стає не тільки гідне пенсійне забезпечення на старість, але й інші соціальні виплати. Отримуючи неофіційну заробітну плату, працівник повністю беззахисний перед роботодавцем. При цьому кожний працівник повинен знати, що страховий стаж роботи зараховується, як повний місяць при умові нарахування заробітної плати не менше мінімального розміру та повної сплати страхового та єдиного внесків. Вирішити проблему із легалізацією заробітної плати і найманих працівників можна лише спільними зусиллями.

Відповідно до цього питання мусять поставитися також самі роботодавці: не порушувати Закон, оформляти належним чином трудові відносини зі своїми працівниками. Не варто забувати, що виплата заробітної плати без сплати встановлених податків і зборів є грубим порушенням Законів України, яка підпадає під адміністративну та кримінальну відповідальність.

Тому в черговий раз звертаємося до всіх роботодавців, які використовують найману працю, з проханням усвідомити свою відповідальність перед працівниками та легалізувати трудові відносини у відповідності до чинного законодавства, а щодо громадян – вимагайте від своїх роботодавців офіційного оформлення на повний робочий день та виплату заробітної плати відповідно до законодавства – прозоро і чесно, не погоджуйтесь на неповну зайнятість та виплати у «конвертах».

Пам’ятайте, що тільки нарахована та виплачена заробітна плата в розмірі не менше законодавчо встановленого мінімуму дає право на врахування страхового стажу для призначення (перерахунку) пенсії!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь