Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо змін розміру мінімального страхового внеску при укладанні договору добровільного страхування

Дата: 12.07.2018 15:00
Кількість переглядів: 729

Щодо змін розміру мінімального страхового внеску при укладанні договору добровільного страхування

З 1 січня 2018 року запроваджуються зміни щодо розміру мінімального страхового внеску Договором про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування передбачена одноразова сплата особою єдиного внеску за попередні періоди, в яких особа не підлягала загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню (у т.ч. за період з 1 січня 2004 року по 31 грудня 2010 року).
Мінімальний місячний розмір страхового внеску з 1 січня 2017 року складає 704,0 грн.
З 1 січня 2018 року запроваджуються зміни щодо розміру мінімального страхового внеску при одноразовій сплаті за попередні періоди.
Сума сплаченого єдиного внеску за кожен місяць такого періоду не може бути меншою за мінімальний страховий внесок на дату укладення договору, помножений на коефіцієнт2.
В усіх випадках ця сума не може бути більшою за суму єдиного внеску, обчисленого виходячи з максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої на дату укладення договору.
Довідково: Враховуючи положення п. 5 ст. 1 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” та розмір мінімальної заробітної плати, передбачений проектом Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік”, у 2018 році мінімальний страховий внесок за кожен місяць становитиме819,06грн.
Для одноразової сплати за попередні періоди згідно договору про добровільну участь необхідно буде сплатити за кожен місяць 1638,12 грн.

Шановні громадяни! Добровільна участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування дозволить Вам зберегти повний страховий стаж і збільшити майбутній розмір пенсії, тому скористайтеся такою можливістю.
Сплачуючи внески завчасно, Ви заощадите свої кошти!
при одноразовій сплаті за попередні періоди.
Сума сплаченого єдиного внеску за кожен місяць такого періоду не може бути меншою за мінімальний страховий внесок на дату укладення договору, помножений на коефіцієнт 2.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь