Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Перерахунки пенсій за новою Пенсійною реформою

Дата: 12.07.2018 15:10
Кількість переглядів: 665

Перерахунки пенсій за новою Пенсійною реформою

   Лановецьке об’єднане УПФУ провело перерахунки пенсій 8004 пенсіонерам з 01.10.2017 року в зв’язку із застосуванням середньої заробітної плати (доходу) в Україні в розмірі 3764,40 грн. із застосуванням величини оцінки одного року страхового стажу в розмірі 1% враховується розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, встановлений на 1 грудня 2017 року ЗУ «Про державний бюджет України на 2017 рік», збільшений на 79 гривень-1452 грн.

   Виходячи із розміру 1452 грн. визначається мінімальний розмір пенсії та за понаднормовий стаж відповідно до статті 28 ЗУ «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»(далі-Закон) непрацюючим пенсіонерам.

   За результатами перерахунку з 01.10.2017 розмір пенсії жінкам, призначений відповідно до п.7-2 розділу XV «Прикінцеві положення» Закону не може бути нижче розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, встановленого на 1 грудня 2017 року ЗУ «Про Державний бюджет України на 2017 рік», збільшеного на 79 грн-1452 грн.

   З 1 жовтня 2017 року надбавки, підвищення, інші пенсійні виплати, встановлені законодавством розраховуються від показника прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, встановленого на 1 грудня 2017 року ЗУ «Про державний бюджет України на 2017 рік», збільшеного на 79 грн-1452 грн.

   З 1 жовтня 2017 року пенсійні виплати (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, крім пенсій за особливі заслуги перед Україною та щомісячної доплати до пенсії у зв’язку з втратою годувальника членам сімей шахтарів, смерть яких настала внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання), не повинні бути меншими за прожитковий мінімум для непрацездатних осіб 1373 грн.

   Спеціалістами управління проведено роботу, щоб одразу, після набрання чинності Закону, розпочати виплату пенсій у нових розмірах. Це відбувається таким чином. Ті, в кого дата виплати пенсії припадає на період вже пізля набрання чинності Закону, одразу отримають пенсію у збільшених розмірах. Ті, хто вже отримав пенсію у жовтні, зможуть одержати в цьому місяці відповідну доплату за додатковими відомостями на пошті або на банківську картку. При цьому перерахунок відбувається автоматично, тобто пенсіонерам не потрібно нікуди звертатися й писати якісь додаткові заяви.

   Доплати до пенсій із розміром менше 140 грн. пенсіонери зможуть отримати при виплаті листопадової пенсії із доплатою за жовтень через поштові відділення та банки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь