Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Підняти пенсії вже в жовтні

Дата: 12.07.2018 15:16
Кількість переглядів: 693

Підняти пенсії вже в жовтні

   Пенсійна реформа виходить на фінішну пряму. Пакет відповідних законопроектів наразі перебуває в парламенті і, як очікується, буде проголосований у вересні, що дасть змогу підвищити пенсії багатьом пенсіонерам уже в жовтні.

   За інформацією, підготовленою Міністерством соціальної політики, за новими правилами на пенсію, зокрема, впливають такі чинники: по-перше, середня заробітна плата особи. По-друге, середня заробітна плата в Україні за попередні три роки. Сьогодні пенсія розрахована за показником зарплати ще 2007 року-1198 гривень. До речі, уряд пропонує з 1 жовтня перерахувати раніше призначені пенсії з використанням середньої заробітної плати на рівні 3764 гривень. Передбачається, що такий перерахунок дасть змогу збільшити виплати багатьом пенсіонерам. По-третє, враховуватиметься тривалість трудового стажу, протягом якого особа сплачувала пенсійні внески. І, по-четверте, на розмір пенсії впливатиме вартість одного року трудового стажу.

   Отже, у найбільшому виграші від нової реформи будуть ті, хто матиме великий стаж і хто протягом своєї трудової діяльності справно сплачував внески до Пенсійного фонду. Однією з новацій реформи стане можливість купити трудовий стаж, а також скасування оподаткування пенсії працюючим пенсіонерам. Особам, що не матимуть 15 років стажу, призначатимуть державну соціальну допомогу після досягнення ними 65 років.

   Водночас навіть якщо Верховна Рада ухвалить пакет “пенсійних” законопроектів, це буде лише початком перетворень у цій сфері.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь