Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Накопичувальна система пенсійного страхування

Дата: 12.07.2018 15:22
Кількість переглядів: 562

Накопичувальна система пенсійного страхування

   Накопичувальна система пенсійного забезпечення може почати діяти в Україні з 1 липня 2017 року, а не з початку 2017 року, як передбачалося раніше.

   Відповідне рішення закріплене в законопроекті №4608 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування і єдиних принципів нарахування пенсій», направлених Кабінетом міністрів на розгляд Верховною Радою.

   Згідно з пояснювальною запискою до документа, з липня 2017 року запроваджено сплату страхових внесків до другого рівня пенсійної системи застрахованими особами, які до цієї дати не досягли пенсійного віку. Розмір страхового внеску у перший рік складе 2% і щорічно буде збільшуватися на 1% до досягнення показника в 5% до 2020 року.

   Крім того, із вказаної дати планується введення накопичувальної системи пенсійного страхування з професійними пенсійними программами для осіб молодше 35 років, які мають право на призначення пенсії за вислугу років. Сплату внесків за таких співробітників здійснюватимуть роботодавці, починаючи з 1 липня 2018 року. Аналогічні умови встановлюються для державних службовців.

   Розмір пенсії в Україні будуть розраховувати по-новому.

   Також у законопроекті наголошується, що особам, які не стануть учасниками цієї системи і працюють на посадах, що дають право на призначення пенсії пільгових умовах або за вислугу років, така пенсія буде призначатися на умовах, визначених законодавством України.

   У рамках реалізації законороекту передбачається удосконалити солідарну систему шляхом її звільнення від невластивих виплат, зокрема, пов’язаних із фінансуванням пенсій, призначених на пільгових умовах і за вислугу років. Також пропонується врегулювати питання виплати пенсій за кордон та пенсій по інвалідності, що настала у зв’язку з нещасним випадком на виробництві.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь