Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пенсії матерів воїнів АТО

Дата: 12.07.2018 15:23
Кількість переглядів: 720

Пенсії матерів воїнів АТО

   Гроші ніколи не замінять людину. Але при втраті члена сім’ї, який був щей єдиним годувальником, потрібно замислитись над матеріальною стороною.

   Право на пенсію в разі втраті годувальника мають непрацездатні члени сімей загиблих, померлих або таких, що пропали безвісти, військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», які перебували на їх утриманні.

   Незалежно від перебування на утриманні годувальника пенсія призначається, зокрема, непрацездатним батькам, якщо вони після смерті годувальника втратили джерело засобів до існування, а також непрацездатним батькам військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за цим Законом, які загинули чи померли або пропали безвісти в період проходження служби або пізніше внаслідок поранення, контузії, каліцтва чи захворювання, що мали місце під час служби.

   Непрацездатними членами сім’ї вважаються, зокрема;

  - батьки, якщо вони досягли пенсійного віку, встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», або є інвалідами;

  - батьки військовослужбовців, які загинули, померли чи пропали безвісти в період проходження служби або померли після звільнення зі служби, але внаслідок поранення, контузії, каліцтва, одержаних при виконанні обов’язків військової служби (службових обов’язків), захворювання, пов’язаного перебуванням на фронті, ліквідацією наслідків Чорнобильської катастрофи чи виконанням інтернаціонального обов’язку, мають право на пенсію не раніш як за 5 років до досягнення пенсійного віку, встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», або якщо вони є інвалідами.

   Відповідне зниження пенсійного віку жінкам застосовується також до завершення періоду збільшення віку виходу на пенсію до 1 січня 2022 року.

   За викладених умов, мама матиме право на призначення пенсії у разі втрати годувальника при досягненні 53-річного віку, як роз’яснено на офіційному сайті Пенсійного Фонду України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь