Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Детінізація заробітної плати – запорука майбутнього!

Дата: 15.08.2018 15:09
Кількість переглядів: 566

Детінізація заробітної плати – запорука майбутнього!

Лановецьке об’єднане управління  Пенсійного фонду України  Тернопільської області як і усі органи Пенсійного фонду України, виконують важливу соціальну функцію – забезпечують своєчасну виплату пенсій та допомог .

Пенсійні виплати постійно зростають, тому робота органів Пенсійного фонду  спрямована на збільшення надходжень, а забезпечити це можливо за умови легальної зайнятості населення та підвищення заробітної плати.

Страховий стаж напряму пов'язаний з розміром сплачених страхових внесків та обчислюється в місяцях. Повний місяць буде зараховано до страхового стажу, якщо застрахована особа підлягала загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню або брала добровільну участь за умов, що сума сплачених за цей місяць страхових внесків є не меншою, ніж мінімальний страховий внесок.

Якщо сума сплачених за відповідний місяць страхових внесків є меншою, ніж мінімальний страховий внесок, цей період зараховується до страхового стажу як повний місяць за умови здійснення відповідної доплати до суми страхових внесків таким чином, щоб загальна сума сплачених коштів за відповідний місяць була не меншою, ніж мінімальний страховий внесок.

Виплата заробітної плати в «конвертах» позбавляє працюючих таких соціальних гарантій, якоплата тимчасової непрацездатності, включаючи догляд за хворою дитиною та допомогу по вагітності й пологах; виплата втраченого заробітку у зв’язку з втратою непрацездатності у разі нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання; виплата допомоги по безробіттю у випадку втрати роботи.

Також, через несплату єдиного соціального внеску наймані працівники втрачають страховий  стаж  та можливість  одержання заробленої  пенсії за віком, по інвалідності та у зв’язку з втратою годувальника.

Лановецьке об’єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області постійно звертає увагу на цивілізоване оформлення трудових відносин між працедавцями та найманими працівниками. Спільно з іншими контролюючими органами бере участь в роботі робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення у питанні детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення.

На сьогоднішній день автоматизована система персоніфікованого обліку надає можливість кожному працюючому через Веб- портал електроних послуг Пенсійного фонду України (portal.pfu.gov.ua) одержати інформацію щодо нарахованої заробітної плати, щомісячного розміру сплачених внесків до Пенсійного фонду України та страхового стажу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь