Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Вічна слава тим, хто впав на полі бою..».

Дата: 19.10.2018 11:23
Кількість переглядів: 870

Фото без опису
 

Історичний кабінет сьогодні зібрав свідому молодь - учасників історико – краєзнавчого об’єднання «Пошук», що діє у Борщівській ЗОШ І-ІІІ ст.ім.Я.П.Горошка. Тематику засідання приурочили роковинам пам’яті Армії Нескоренних, про хлопців та дівчат життя яких було коротким, мов спалах свічки, але сповнене гідності та любові до неньки України. Формою урочин ми обрами повстанську краєзнавчу експедицію «Вічна слава тим, хто впав на полі бою..». Історичний кабінет облаштували, наче повстанську криївку з власним штабом повстанського руху,виготовили макет повстанської криївки,влаштували експозицію. Завдяки мультимедіа, вдалось зануритись в дану визвольну епоху, а презентації виокремили фотоархіви пам’яті про наше пошанування учасників ОУН – УПА нашого краю у презентації «Таємниці Борщівського лісу». Працювали з маршрутними листами та історичними фактами про специфіку бойових дій УПА, склали присягу вояка УПА, писали грипси для майбутніх поколінь, «Для мене Армія Нескоренних – це...",співали повстанські пісні,працювали в групах і парах ,передавали повстанський меседж. Грунтовними та цікавими на спогади були дослідницькі проекти про учасників УПА з нашого села про Сінкевич Ольгу Степанівну, Сінкевич Віру Степанівну ( псевдо «Маланка»).

Фото без опису

З гордістю звучали слова повстанців до прийдешніх поколінь про те,що вони полягли у бою з німецькими та більшовицькими окупантами, так і не відчувши повноти життя, не докохавши, не доспівавши пісень та зі словами на устах: «Слава Україні!». У відповідь сучасні воїни - Захисники територіальної цілісності України відповіли , що пройшли роки і Україна має регулярну армію, яка присягається їй на вірність, клянеться її захищати. Ми низько схиляємо голови перед священним подвигом УПА та збережемо і примножимо славу героїв УПА. І для нас будуть святими слова українських повстанців «Батьківщині будь вірним до загину, нам Україна понад усе.»

Фото без опису
Такі уроки історії згуртовують молоде покоління пошуковців та виховують такі риси як побратимства,честь та гідність, а тому переконана,що з них виростатимуть патріоти ,які не забудуть історії та свято шануватимуть пам'ять про УПА. Хай же вічною буде слава впавшим героям,що склали своє життя за створення України.

 

Лілія Волянюк 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь