Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День пам'яті жертв Голодомору 1932-33 років "Запали свічку пам'яті"

Дата: 24.11.2018 12:03
Кількість переглядів: 752

Фото без опису

По усій Україні відбулися меморіальні заходи з нагоди Дня пам’яті жертв  Голодомору 1932-33 рр. До всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті» долучились жителі села Борщівка. У місцевому будинку культури відбувся захід – реквієм присвячений страшним подіям, які навічно закарбувалися в історії України.

 До усіх присутніх із вступним словом звернулася староста села Табас Тамара Іванівна. Вона наголосила що «наш моральний борг – забезпечити належне вшанування жертв та постраждалих від голодоморів, відновити історичну справедливість, сприяти глибокому усвідомленню громадянами причин та наслідків. Ми не маємо права знехтувати уроками минулого. Це наш спільний біль, це наша спокута».

Організатори історичної години – Вечоринська Оксана Володимирівна (директор будинку культури) та Дмітращук Ярослава Георгіївна (керівник колективу «Борщовецькі молодички») залучили до заходу жителів села та місцевих школярів. Слова скорботи та пам’яті прозвучали з уст Прибит Олі та Прибит Марії, Гордовської Валерії, Чернух Михайла, Горошко Ані. Слова щирої молитви за добробут та спокій України прозвучали від народного фольклорно-етнографічного колективу «Борщовецькі молодички».

Нехай пам'ять про невинно убієнних буде скорботним нагадуванням минулого і пересторогою майбутнього. В ті страшні роки – на благословенній  і родючій землі України – померли мільйони людей. Нехай у наших серцях завжди палає свічка пам’яті.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь