Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

РІЧНИЙ ЗВІТ ГОЛОВИ БОРСУКІВСЬКОЇ ОБ’ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ ДРУЗЯ ІВАНА ВОЛОДИМИРОВИЧА

Дата: 29.12.2018 22:07
Кількість переглядів: 1050

РІЧНИЙ ЗВІТ ГОЛОВИ БОРСУКІВСЬКОЇ ОБЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ ДРУЗЯ ІВАНА ВОЛОДИМИРОВИЧА

 

Фото без опису

Напередодні Нового року та величного свята Різдва Христового хочеться підбити підсумки року 2018  та у 2019 році розпочати реалізацію нових цілей та завдань.

Перш за все вітаю усіх з Новим Роком та Різдвом Христовим. Бажаю,

 щоб Різдвяні свята були радісними, а рік новий – багатим на успіхи. Щедрою на здобутки нехай буде життєва дорога, а в родині завжди панують злагода, любов і достаток. Здоров’я, натхнення та Божого благословення вам і вашим рідним!

 

 

Робота  Борсуківської ОТГ проходить у час  насичений суспільно-політичними подіями в країні. Проте громада намагається плідно працювати і досягати поставлених цілей.

Діяльність Борсуківської сільської ради базується на принципах законності та гладкості. Сесійна діяльність є головною формою роботи, саме депутатським корпусом приймаються важливі для громади рішення.

У центрі уваги знаходились і знаходяться питання, які стосуються покращення рівня життя громадян, поліпшення фінансового стану, економічної та соціальної політики в територіальній громаді. Протягом року апаратом Борсуківської  громади  було отримано 450 вхідних документів та підготовлено  568 вихідної документації, видано 1373 довідки населенню, здійснено 54 нотаріальні дії, надійшло 198 звернень від громадян, зареєстровано 271 особу, знято з реєстрації 202 особи, оформлено 438 субсидій.

Дохід Борсуківського бюджету на 2018 рік становить 27, 7 млн. грн. Дохідну частину бюджету склали власні доходи – 9,3 млн. грн.., освітня субвенція – 8 млн. грн.., медична субвенція – 3,9 млн. грн.., додаткова дотація – 2,2 млн. грн.., базова дотація – 2,2 млн. грн., субвенція на розвиток інфраструктури 1, 7 млн. грн., субвенція на НУШ – 188634грн.

Фото без опису

Основні платники податків, які формують власні доходи Борсуківської сільської ради це: ПСП Агрофірма “Горинь” – 4960382 грн., Відділ ООЗКТМС – 1095957 грн., ПСП “Перемога” – 634159 грн., ПП “Сазан” – 337342 грн., Теко-Ланівці – 153867 грн.,Загреля (фермерське господарство) – 100339 грн., Вишнівецька (ТОВ) – 78452 грн.,Інші – 1959382 грн.

Розвиток інфраструктури

Розвиток інфраструктури є важливою складовою розвитку громади. У 2018 році Борсуківська ОТГ отримала 1,7 млн. грн.. субвенції на розвиток інфраструктури. Ці кошти були використані на проекти:

  • капітальний ремонт Борсуківської ЗОШ І-ІІІ ст. (заміна покрівлі даху) на суму 1077100,00 грн.;
  • капітальний ремонт Борщівської ЗОШ І-ІІІ ст. (заходи по енергозбереженню) на суму 65000,00 грн.;
  • капітальний ремонт Великокусковецької ЗОШ І-ІІ ст. (заходи по енергозбереженню) на суму 120000,00 грн.;
  • капітальний ремонт Нападівської ЗОШ І-ІІ ст. (заходи по енергозбереженню) на суму 228000,00 грн.;
  • капітальний ремонт Передмірської ЗОШ І-ІІ ст. (заходи по енергозбереженню) на суму  165000,00 грн.;
  • капітальний ремонт Синовецької ЗОШ І-ІІ ст. (заходи по енергозбереженню) на суму 70000,00 грн.

  Фото без опису

Фото без опису

 

Протягом 2018 року активно проводився ремонт доріг нашої громади:  послуги з поточного ремонту вул. Широка с. Борщівка (ямковий ремонт) – 182 570 грн., облаштування пішохідних доріжок, планується весною, с. Борсуки та с. Нападівка – 400 00 грн. (326000 грн. – на закупівлю матеріалів, 74000 грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації). На вулиці сіл громади був закуплений  та вивезений відсів та щебінь  – 282564 грн.  На послуги автогрейдера було використано 50000 грн.

Активну участь у відновлення дорожньої інфраструктури брали участь підприємці. За співфінансування Гасюка Осипа Амброзовича керівника ПСП Агрофірми «Горинь» було проведено ремонт дороги Борсуки-Синівці.

За співфінансування Денисюка Василя Олексійовича керівника ПСП «Перемога» було вивезено відсів та щебінь на вулиці с. Передмірка на суму 100000  грн.

Фото без опису

Протягом осінньо-зимового періоду під час несприятливих погодних умов вулиці населених пунктів пригортались від снігу технікою КП «Наш Добробут».

Інвестиційний розвиток

Плануючи ініціативу у громаді, одним з основних факторів її реалізації є затребуваність її серед громадян. Борсуківська об’єднана територіальна громада стала однією з 7 в Тернопільській області громад-кандидатів на отримання допомоги від Програми «U-LEAD з Європою» у модернізації щодо створення ЦНАПУ. Наразі відкриття ЦНАПу знаходиться на завершальному етапі.

 

Однією з основних ініціатив в Борсуківській ОТГ є покращення медичних послуг для населення. На території Тернопільської області планується будівництво 19 сучасних амбулаторій загальної практики-сімейної медицини, в число яких входить будівництво амбулаторії на території Борсуківської ОТГ.

Наразі ТОВ «Ланівціенерго» рішенням сесії №587 від 20.11.2018 було затверджено проект землеустрою щодо відведення  земельних ділянок  зі зміною цільового призначення  в оренду, для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування об’єктів енергогенеруючих підприємств, установ та організацій в с. Нападівка масив ,,Біля фонтанів,,.Загалом до бюджету громади кожного року може надходити до 1 млн. грн. податкових надходжень.

Фото без опису

Сортування та вивезення ТПВ

Сортування та вивезення твердих побутових відходів є актуальною та непростою проблемою сьогодення. На початку цього року ми розпочали процес сортування сміття. По всіх селах громади були розміщенні сітки для пластику та бочки для скла. Борсуківська об’єднана територіальна громада  цього року розпочала процес централізованого вивезення твердих побутових відходів (ТПВ) з усіх сіл та від підприємців і бізнесу, які ведуть свою господарську діяльність на території громади. 

 

Фото без опису

Соціальний захист населення

Територіальний  центр  соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Борсуківської сільської ради у 2018 році надавав допомогу 78 особам  похилого віку, 7дітям сиротам, позбавлених батьківського піклування, 39 сім’ям  учасників АТО, 15 особам постраждалим від Чорнобильської катастрофи, 2 сім’ям, які опинились в складних життєвих обставинах, 14 внутрішньо-переміщеним особам.

В Борсуківській ОТГ було надано соціальної допомоги  у сумі 319160 гривень згідно таких програм:

  • “Турбота”  - 117600 гривень
  • Підтримки осіб, які брали участь в антитерористичній операції та членів їх сімей - 39000 гривень
  • Підтримка обдарованих дітей – 26280 гривень
  •  “Ветеран”  - 18645 гривень
  • Програма відпочинку та оздоровлення дітей – 82600 гривень
  • Розвитку спорту і фізичної культури  - 35035 гривень.

 

Фото без опису

Діти – це наше продовження, наше майбутнє, і те що ми в них вкладаємо повертається з часом сторицею. І від того, як ми їх виховуємо, які зерна добра, справедливості, мужності ми в них закладемо, залежить не тільки майбутнє нашої країни, а й майбутнє всього нашого світу. За ініціативи депутатів та за фінансової підтримки спонсорів у таких селах як Борсуки та Великі Кусківці були відкритті дитячі майданчики.

 

Нова українська школа

 

Цього навчального року у п'ятьох школах Борсуківської громади була впроваджена Нова українська школа для 47 першокласників. Із метою створення комфортних умов для навчання та виховання підростаючого покоління модернізується, поповнюється матеріально-технічна база закладів громади.

Фото без опису

За рахунок коштів Борсуківської сільської ради для закладів загальної середньої освіти придбано 5 інтерактивних комплексів Newline NL -803 на суму 157500,00 грн. Для учнів 1 класу (НУШ) за кошти освітньої субвенції та співфінансування з місцевого бюджету закуплені столи та стільці учнівські на суму 67355 грн, ноутбуки та багатофункціональні пристрої на суму 42837,00 грн. Закуплені класні журнали з єдиним списком та журнали індивідуального навчання на суму 5002,20 грн., дидактичний матеріал на суму 81336,00 гривень. При цьому вчителі матимуть більше можливостей застосовувати пошукові методи навчання, стимулювати дітей до навчання у більш цікавий та належний спосіб.

 Фото без опису

У рамках "Нової української школи" та спільного меморандуму Міністерства освіти і науки України та компанії LEGO школи Борсуківської громади отримали великі набори конструкторів LEGO Play Box, кожен з яких містить 7000 елементів.

 

Фото без опису

Усі кошти по НУШ станом на 03.12.2018 року використані. З місцевого  бюджету дофінансування становить 160394 гривень (85 %).

Фото без опису

Розвиток спорту

Фізична культура є важливим засобом підвищення соціальної і трудової активності людей, задоволення їх моральних, естетичних та творчих запитів, життєво важливої потреби взаємного спілкування. У 2018 році на фінансування сфери фізичної культури та спорту було виділено 72300 гривень. У Борсуківській ОТГ функціонує дві футбольні команди: «Горинь»  с. Нападівка та «Нива» с. Борщівка. На підтримку цих двох команд було виділено13750 гривень. Також для спортивних залів сіл Борсуки, Нападівка, Борщівка придбані набори гантель та гир на загальну суму 14310 гривень.

 

Фото без опису

 

Культура

Розвиток культури – це важлива та необхідна складова формування та становлення громадського суспільства, що складається з вільних, щирих освічених людей. Сьогодні завданням закладів культури є збереження традиційних цінностей села та країни,сприяння творчій діяльності активної , талановитої молоді, аматорських колективів, жителів громади.

У Борсуківській ОТГ функціонує 12 закладів культури у тому числі: 6 бібліотек, 3 будинки культури та 3 клуби. Протягом звітного року було проведено багато заходів різного характеру.

Фото без опису

Ось уже другий рік поспіль Борсуківська ОТГ організовує фестиваль «На хвилях Горині». Цього року святкування відбулося у селі Нападівка. З  нагоди міжнародного Дня Миру біля Будинку культури с. Борщівка була урочисто відкрита відновлена дошка слави «Гордість села – слава України». На цій дошці краса та велич села, історичний шлях якої був нелегким. У с. Передмірка відбувся захід до Дня працівника культури.

Фото без опису

Фото без опису

 

Усі реалізовані проекти та завдання були здійснені лише завдяки спільним зусиллям виконавчого комітету, депутатського корпусу, працівників апарату Борсуківської сільської ради. Попри труднощі, ми все ж таки змогли реалізувати заплановані проекти.

Шановні жителі Борсуківської об’єднаної територіальної громади я намагався показати не свої особисті досягнення, а підвести підсумок того, як жила і працювала наша громада протягом року. Дякую усім, сільгоспвиробникам, підприємцям, установам, організаціям та жителям нашої громади,  хто не тільки на словах, а й конкретними справами розбудовує та прикрашає свій будинок, свій двір, вулицю, нашу громаду, загалом державу. 

У нашій громаді достатньо проблем які я ніколи не приховував,  нам є над чим працювати, до чого прагнути .

Досягнення гідного рівня життя громадян  наших населених пунктів було і залишається для мене основною метою на посаді сільського голови. Вірю, що співпраця однодумців та професіоналів сприятиме забезпеченню економічного та соціального розвитку Борсуківської громади та задоволенню потреб моїх земляків. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь