Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Страхувальники мають подати звіт по заборгованості зі сплати страхових коштів до 25 січня

Дата: 24.01.2019 16:24
Кількість переглядів: 473

Страхувальники мають подати звіт по заборгованості зі сплати страхових коштів до 25 січня

Рішенням правління Фонду соціального страхування України від 12.12.2018 № 28 затверджено оновлену форму звіту по заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів до Фонду до повного погашення заборгованості.

Водночас, за підсумками 2018 року страхувальники мають подати звіт щодо сплати заборгованості зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за формою, що діяла до кінця 2018 року. Звітність необхідно подати роботодавцям, що мають непогашену заборгованість, в строк до 25.01.2019.

Звіт по заборгованості зі сплати страхових коштів до Фонду за оновленою формою подається щоквартально, починаючи з 2019 року. Зазначимо, нова форма звітності була прийнята з метою оптимізації і передбачає скорочення на 48 показників. Документом об’єднано звіти про заборгованість зі сплати страхових коштів на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності й на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності.

 

Прес-служба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України

За підсумками 2018 року кількість нещасних випадків зменшилась на 3,2%,

професійних захворювань – на 3,7%

За оперативними даними упродовж 2018 року Фондом соціального страхування України зафіксовано 4 805 страхових нещасних випадків, що на 3,2% менше, ніж у 2017 році. Кількість професійних захворювань зменшилась на 3,7% та склала 1 879 зареєстрованих випадків.

Показник смертельних нещасних випадків на виробництві за підсумками 2018 року збільшився на 5,4%, загалом смертельно травмовано 350 осіб проти 332 у 2017 році.

Фонд соціального страхування України здійснює для потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання такі виплати:

1) допомогу у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності;

2) одноразову допомогу в разі стійкої втрати професійної працездатності або смерті потерпілого;

3) щомісячну страхову виплату в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого;

4) страхову виплату потерпілому у розмірі його середньомісячного заробітку при тимчасовому переведенні його на легшу нижчеоплачувану роботу;

5) щомісячну страхову виплату особам, які мають на неї право в разі смерті потерпілого;

6) відшкодування вартості ритуальних послуг, пов’язаних з похованням.

Крім того, у разі настання страхового випадку за кошти Фонду здійснюється надання медичних і соціальних послуг. Зокрема, фінансується лікування всіх прямих наслідків страхового випадку до відновлення здоров’я або упродовж усього життя потерпілого у разі визначеної в цьому потреби, проходження курсу оперативної реабілітації на базі санаторно-курортних закладів, проведення досліджень, здійснення оперативних втручань, ендопротезування, протезування, забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення тощо.

 

Оприлюднено перелік санаторно-курортних закладів, лікування у яких фінансується за кошти Фонду

З 01 січня 2019 року набула чинності постанова правління Фонду соціального страхування України від 12.12.2018 № 31 щодо внесення змін до Порядку відшкодування витрат за надані послуги санаторно-курортним закладам за вибором потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. Зокрема, відповідно до оновленого порядку на офіційному веб-сайті Фонду розміщено інформаційний перелік санаторно-курортних закладів у розрізі регіонів, місцерозташування та профілів санаторно-курортного лікування, за якими надаються санаторно-курортні послуги потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання.

Станом на сьогодні зазначений інформаційний перелік складається з 72 санаторно-курортних закладів, з якими за вибором потерпілих робочими органами виконавчої дирекції Фонду та їх відділеннями укладались тристоронні договори протягом 2018 року. Перелік доступний на головній сторінці офіційного веб-сайту ФССУ у розділі «Оголошення».

Нагадаємо, у 2017 році Фондом соціального страхування України було проведено реформу надання соціальних послуг, відповідно до якої на адресність переведено забезпечення санаторно-курортним лікуванням потерпілих. Зокрема, особам з інвалідністю надано право самостійного вибору санаторно-курортного закладу для проходження лікування.

Крім того, до порядку внесено зміни, що спрямовані на посилення контролю за обсягами і вартістю наданих послуг з санаторно-курортного лікування потерпілих та за використанням коштів на ці цілі.

Для цього разом із тристороннім договором потерпілим підписується наданий санаторно-курортним закладом перелік послуг з санаторно-курортного лікування, який є невід’ємною частиною договору і в якому зазначено перелік лікувальних послуг, що отримає потерпілий, їх кількість та вартість на курс санаторно-курортного лікування, зазначено умови лікувального харчування та проживання.

Після закінчення лікування санаторно-курортний заклад надає перелік наданих послуг із зазначенням кількості призначених та отриманих послуг, підписаний лікуючим лікарем санаторно-курортного закладу та потерпілим.

Зазначимо, забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб з інвалідністю за власним вибором у поточному році здійснюється у разі перебування потерпілих на обліку та в межах запланованої у попередньому році кількості осіб, що надали відповідні заяви на 2019 рік. Фінансування здійснюється в межах коштів, передбачених у бюджеті Фонду, кошторисів органів Фонду на поточний рік та в межах фінансових можливостей Фонду на ці цілі.

За оперативними даними санаторно-курортним лікуванням упродовж 2018 року було забезпечено 10 763 особи з інвалідністю внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання та їх супроводжуючих осіб.

 

 

Прес-служба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України

"Гаряча телефонна лінія" Фонду

 

В управлінні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області діє «Гаряча телефонна лінія»  за номером 

 (0352) 52-72-21

 

щодня, крім вихідних та святкових днів, з 8.00 до 17.00, у п'ятницю - з 8.00 до 15.45


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь