Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Історична година  пам’яті «Славний син землі Волинської» присвячена 130-й річниці з дня народження генерал-полковника УНА Павла Шандрука.

Дата: 28.02.2019 16:36
Кількість переглядів: 668

Історія Лановеччини багата на видатні постаті, жертовність і відважність яких, буде  прикладом для багатьох поколінь. 28 лютого 1889 року народився видатний  український полководець, військовий теоретик та історик, публіцист, письменник і громадський діяч  Павло Феофанович Шандрук. Він є вихідцем із села Борсуки. Довгий час борсуківчани не знали про свого славного земляка. І лише зі здобуттям Україною незалежності історія повернула забуте ім’я. На будівлі місцевої  школи було  відкрито меморіальну дошку. Після своєї смерті він залишив численні публікації, та напевно головним його спадком є велика любов до рідного краю до своєї Батьківщини.

Цьогоріч у Борсуківській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася історична година  пам’яті «Славний син землі Волинської» присвячена 130-й річниці з дня народження генерал-полковника УНА Павла Шандрука.

 На заході із вступним словом виступив в. о. директора Тимошенко Олег Миколайович. Вчитель історії Кикоть Алла Петрівна у своїй розповіді зазначила що, все своє свідоме життя Павло Шандрук присвятив боротьбі за свободу рідної землі, тому пам'ять про славетного, відважного воєначальника та патріота буде вічно жити у серцях його нащадків. Основні дати та події життя та боротьби генерал-полковника висвітлили учні старших класів.

На заході були присутні: голова Борсуківської ОТГ Друзь Іван, в. о. начальника відділу ООЗКТМС Солонина Олена, голова громадської ради Романчук Марія, краєзнавець Олійник Василь.

Нехай відданість своїй країні та відважність в усіх діяннях генерал-полковника стане рушійною силою для борців сьогодення. Нехай молоде покоління перейме хоча б часточку любові до рідного краю, яка була у серці Павла Шандрука.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь