Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На обліку у Фонді перебуває понад 3,3 млн. роботодавців

Дата: 05.06.2019 13:56
Кількість переглядів: 492

На обліку у Фонді перебуває понад 3,3 млн. роботодавців

У Фонді соціального страхування України на обліку перебуває понад 3,3 мільйона роботодавців та інших осіб, які зобов'язані сплачувати єдиний внесок (ЄСВ). З них юридичних осіб – 1,4 млн., фізичних осіб – 1,9 млн.

«З початку цього року кількість страхувальників зросла на 97,9 тис. та сягає вже понад 3,33 млн. Разом із тим зростає кількість застрахованих працівників – станом на сьогодні на виплати і послуги від Фонду мають право 12,7 млн. осіб, це на 2,3 млн. більше, ніж у 2017 році. З них власне працівників – 10,8 млн. У першу чергу, таке суттєве зростання пов’язано із законодавчими змінами, якими усіх фізичних осіб-підприємців, незалежно від обраної системи оподаткування, у 2016 році було віднесено до застрахованих осіб», – говорить голова правління Фонду Володимир Саєнко.

Нагадаємо, система загальнообов’язкового державного соціального страхування передбачає матеріальне забезпечення, страхові виплати, надання медичних і соціальних послуг застрахованим особам за рахунок коштів Фонду соціального страхування України. Застрахованою у Фонді є кожна фізична особа, яка сплачує (сплачувала) та/або за яку сплачується чи сплачувався у встановленому законом порядку єдиний внесок.

Фонд соціального страхування України здійснює виплати за листками непрацездатності, компенсуючи втрачений за період хвороби заробіток; надає допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами та допомогу на поховання; фінансує курс реабілітаційного лікування працюючим після перенесених захворювань і травм; фінансує щомісячні страхові виплати і надає одноразову допомогу потерпілим на виробництві та членам їх сімей; забезпечує потерпілих лікуванням в закладах охорони здоров’я та санаторно-курортним лікуванням, фінансує для них лікарські засоби і вироби медичного призначення тощо.

 

Прес-служба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь