Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулася селекторна нарада з питань внутрішнього аудиту. Фонд виплатив 4,6 млрд грн лікарняних у першому півріччі. За шість місяців Фонд виплатив 1,76 млрд грн допомог по вагітності та пологах.

Дата: 19.07.2019 13:56
Кількість переглядів: 539

Відбулася селекторна нарада з питань внутрішнього аудиту

Під головуванням начальниці управління внутрішнього аудиту виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Валентини Фоменко відбулася селекторна нарада з питань проведення комплексних і тематичних перевірок, оформлення їх результатів. У заході також взяли участь працівники управління внутрішнього аудиту, начальники та фахівці управлінь виконавчої дирекції Фонду в областях та місті Києві.

Валентина Фоменко зосередила увагу присутніх на основних недоліках при проведенні аналізу актів комплексних і тематичних перевірок управлінь виконавчої дирекції Фонду, які було проведено в період з IV кварталу 2018 року по І квартал 2019 року. В.Фоменко наголосила на потребі чіткої аргументації при складанні актів перевірок та уникання загальних формулювань, що не конкретизуються.

Заступниця начальниці управління внутрішнього аудиту – начальник відділу внутрішнього контролю та аудиту Валентина Сутула надала інформацію щодо проведення перевірок та оформлення їх результатів при перевірці складання та затвердження кошторису, внесення до нього змін, а також при перевірці використання коштів на адміністративно-господарські витрати. Деталізувала основні помилки, що виникають при проведенні перевірок.

Особливості проведення перевірок використання коштів на медичну та соціальну допомогу та медичну реабілітацію застрахованих осіб прокоментували заступниця начальниці відділу методології проведення внутрішнього контролю та аудиту управління внутрішнього аудиту Леся Драченко та заступниця начальниці відділу внутрішнього контролю та аудиту управління внутрішнього аудиту Галина Устінова.

Сергій Лісовець, заступник начальниці відділу аналізу перевірок управління внутрішнього аудиту, наголосив на дотриманні норм Порядку здійснення внутрішнього контролю та аудиту у виконавчій дирекції Фонду та її робочих органах, затвердженого наказом виконавчої дирекції Фонду від 14.08.2018 № 374-од, при проведенні комплексних (тематичних) перевірок та оформленні їх результатів.

Присутні також обговорили проблемні питання, що виникають при здійсненні внутрішнього контролю та аудиту.

 

Пресслужба виконавчої дирекції

Фонду соціального страхування України

 

Фонд виплатив 4,6 млрд грн лікарняних у першому півріччі

Упродовж перших шести місяців 2019 року Фондом соціального страхування України було профінансовано листки непрацездатності на загальну суму 4,57 млрд гривень. Середньоденний розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності у січні–червні склав 269,7 грн, що на 28,4% більше, ніж за той же період минулого року.

Допомога по тимчасовій непрацездатності надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату заробітної плати (доходу), у разі настання в неї одного з таких страхових випадків:

- тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, непов'язаної з нещасним випадком на виробництві;

- необхідності догляду за хворою дитиною;

- необхідності догляду за хворим членом сім'ї;

- догляду за дитиною віком до трьох років або дитиною з інвалідністю віком до 18 років у разі хвороби матері або іншої особи, яка доглядає за цією дитиною;

- карантину, накладеного органами санітарно-епідеміологічної служби;

- тимчасового переведення застрахованої особи відповідно до медичного висновку на легшу, нижчеоплачувану роботу;

- протезування з поміщенням у стаціонар протезно-ортопедичного підприємства;

- перебування на лікуванні в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу після перенесених захворювань і травм.

Сума допомоги від Фонду залежить від тривалості страхового стажу та розміру середньоденного доходу працівника та складає:

1) 50% середньої заробітної плати (доходу) – застрахованим особам, які мають страховий стаж до 3 років;

2) 60% середньої заробітної плати (доходу) – страховий стаж від 3 до 5 років;

3) 70% середньої заробітної плати (доходу) – страховий стаж від 5 до 8 років;

4) 100% середньої заробітної плати (доходу) – страховий стаж понад 8 років;

5) 100% середньої заробітної плати (доходу) – застрахованим особам, які мають пільги відповідно до законодавства, у тому числі, постраждалим учасникам Революції Гідності за страховими випадками, які настали з 25.07.2018.

 

 

Пресслужба виконавчої дирекції

Фонду соціального страхування України

 

За шість місяців Фонд виплатив 1,76 млрд грн допомог по вагітності та пологах

За оперативними підсумками першого півріччя 2019 року середньоденний розмір допомоги по вагітності та пологах підвищився на 24,7% порівняно з 6 місяцями минулого року. Зазначена допомога надається Фондом соціального страхування України працевлаштованим жінкам у розмірі 100% середнього доходу за весь період перебування у відпустці по вагітності та пологах.

Загалом упродовж січня–червня цього року Фонд профінансував 1,76 млрд гривень допомог по вагітності та пологах.

Для обчислення розміру допомоги необхідно помножити розмір середньоденної заробітної плати на кількість днів фактичного перебування у відпустці у зв’язку із вагітністю та пологами. Тривалість страхового стажу при цьому не враховується. Водночас, особам, які протягом 12 місяців перед настанням страхового випадку мають стаж менше 6 місяців, розмір допомоги розраховується, виходячи з нарахованої заробітної плати (доходу), з якої сплачуються страхові внески, але не більше за розмір допомоги, обчислений із двократного розміру мінімальної заробітної плати.

У загальних випадках тривалість такої відпустки складає 126 календарних днів (70 днів до передбачуваного дня пологів і 56 днів після пологів). Додатково до основного може видаватись листок непрацездатності тривалістю 14 календарних днів, який також підлягає оплаті за рахунок коштів Фонду. Такий листок непрацездатності видається в разі передчасних або багатоплідних пологів, виникнення ускладнень під час пологів або в післяпологовому періоді. Крім того, жінкам, віднесеним до 1–3 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, листок непрацездатності видається з 27 тижнів вагітності терміном 180 календарних днів.

 

Пресслужба виконавчої дирекції

Фонду соціального страхування України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь