Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Стартував Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу

Дата: 16.09.2019 17:38
Кількість переглядів: 541

Стартував Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу

В рамках Загальнонаціонального правопросвітницького проєкту Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО!» з 16 по 20 вересня буде проходити Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу.

За даними дослідження UNICEF в Україні в 2017 році, 67% дітей в тих чи інших проявах стикалися з булінгом. 18 грудня минулого року був прийнятий Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)», яким закріплено поняття булінгу та  встановлено адмінвідповідальність за його вчинення. 

5 лютого 2019 року за фактом цькування у школі сбуло винесене перше судове рішення. Станом на 12 серпня судами було розглянуто 189 справ про булінг. З них у 92 справах було винесене рішення про накладення стягнення, 47 справ відправили на доопрацювання до органів поліції, ще 36 – закрили через відсутність складу правопорушення або закінчення строку притягнення до відповідальності.

В межах Всеукраїнського тижня з протидії булінгу в усіх районах Тернопільщини працівники органів та установ юстиції проводитимуть правопросвітницькі заходи в загальноосвітніх та спортивних школах, інтернатних закладах, закладах професійно-технічної освіти, спрямовані на інформування учасників освітнього процесу про запровадження адміністративної відповідальності за цькування та формування в суспільстві небайдужості до проблеми булінгу.

Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь