Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Перші сонячні панелі на селі

Дата: 09.12.2019 12:09
Кількість переглядів: 557


Тепер вже не із засобів масових інформацій борсуківляни можуть побачити і поцікавитись про сонячні панелі. Вони першими у селі з’явились на господарстві молодого подружжя Руслана та Наталії Скурських.
Господар розповідає, що мріяв про це давно. Працюючи на заробітках у сусідній Польщі йому пощастило, бо трудився разом з поляком Мартіном Станчиком по розповсюдженню мережі інтернет. В цей час у Польській державі, як у нас сьогодні, були непосильні для простого люду тарифи на оплату енергоносіїв. Тому, Мартін захопився ідеєю пошуку для своєї будівлі альтернативними носіями електроенергії і поділився з українським хлопцем. Таким чином, вони мали одну мету. Невдовзі знайшов виробника сонячних панелей і поляк здійснив свою свою мрію, бо за вироблену енергію довів оплату за тариф для обслуговування від сторонньої електроенергії до нуля. Цей польський досвід Руслан по приїзду додому, ще більше загорівся бажанням здійснити свою мрію і запровадити досвід сусіда у себе. Досконало вивчив, проаналізував роботу сонячних панелей і, врешті з допомогою свого товариша розробив проект, домовився з РЕСом, закупив обладнання китайського виробництва. Тепер подружжя не натішиться цим дивом для села, адже, зараз господарі не тільки користуються безкоштовною електроенергією, а ще й заробляють, бо при мінімальному виробництві 30 КВТ енергії, за добу, вони решту продають державі по вигідних цінах.
«Вони не тільки приносять економічну та екологічну вигоду» - ділиться своїми враженнями Руслан Юрійович, - а й безпечні і стійкі при будь якій негоді. Хочеться вірити, що через деякий проміжок часу, наслідуючи цінний досвід своїх земляків, у селі поповняться садиби з такими вигідними для себе і для держави джерелами електроенергії.

Григорій Волянюк
с. Борсуки


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь