Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Формування соціально відповідального бізнесу на селі

Дата: 20.09.2017 16:23
Кількість переглядів: 885

Фото без опису

19 вересня 2017 року працівниками районного центру зайнятості було організовано виїзний семінар на території Борсуківської сільської ради на тему «Формування соціально відповідального бізнесу на селі».  У роботі даного заходу  взяли участь соціальні партнери служби зайнятості: представники УСЗН Лановецької районної державної адміністрації, Лановецького відділення Кременецької об’єднаної державної податкової інспекції. Лановецького бюро правової допомоги, Лановецького об’єднаного управління Пенсійного фонду, голова Борсуківської сільської ради та представники малого та середнього бізнесу, що провадять свою діяльність на території громади, новостворені роботодавці.

Директор Лановецького центру зайнятості Світлана Філюк відкрила захід, представила учасників та ознайомила з метою заходу. Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Інна Грицай зазначила, шо на шляху становлення моделі соціально відповідального бізнесу, держава, місцева влада і роботодавці повинні створити умови, у яких робоча людина може забезпечити гідне життя собі й своїй родині за рахунок офіційної оплати праці й твердих гарантій соціального захисту. Вона зазначила, що основними критеріями соціально відповідального бізнесу є: добросовісна сплата податків; виробництво і реалізація якісної продукції; сприяння підвищення фаховості працівників; сприяння охороні та зміцненню здоров’я співробітників; розвиток програм морального і матеріального стимулювання персоналу; участь та реалізація благодійних та спонсорських проектів. В реалізації таких підходів може допомогти служба зайнятості надаючи спектр відповідних послуг. Присутні на семінарі учасники мали можливість ознайомитися із такими послугами переглядаючи відеопрезентацію.

Іван Володимирович Друзь – голова Борсуківської громади, зазначив, що місцева влада найперше зацікавлена у підтримці саме соціально відповідального бізнесу, тому що громада молода питань до вирішення накопичилось багато. І основним завданням є спільними зусиллями будувати та розвивати малий та середній бізнес. Директор районного центру зайнятості ознайомила присутніх із тим, державна служба зайнятості допомагає започаткувати власну справу безробітним, виплачуючи допомогу по безробіттю одноразово. Презентувала присутнім приклади успішного підприємців, які не тільки забезпечили зайнятістю себе, але і створили робочі місця для інших громадян.

У виступах соціальних партнерів прозвучала основна думка, що починати необхідно із дотримання законів, зокрема легалізації праці та ведення бізнесу. Такий підхід дасть можливість залучення коштів у громаду, які можна реалізовувати як соціальну підтримку власних освітніх закладів, закладів охорони здоров’я, соціальної інфраструктури та ін. Присутні роботодавці висловились, що і вони зацікавленні у веденні своєї діяльності у легальному полі і готові підтримувати починання місцевої громади, але для розвитку власного бізнесу хотілося б підтримки з боку держави у вигляді кредитів із низькою відсотковою ставкою. Бо успішний бізнес має необхідність розвиватися, а для цього потрібні ресурси. Голова громади зазначив, що в майбутньому планують розроби програму розвитку малого та середнього бізнесу на території громади.

На завершення директор центру зайнятості та голова громади подякували усім присутнім за змістовну та плідну зустріч та висловили сподівання, що такі зустрічі у громаді стануть традиційними.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь