Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Тернопільщині торговці підакцизними товарами порушували законодавство

Дата: 19.03.2021 12:21
Кількість переглядів: 312

Упродовж січня-лютого 2021 року фахівці управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Тернопільській області провели 44 перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним. До порушників застосували фінансові санкції на суму 889,6 тис. гривень.

За результатами проведених перевірок встановили 59 порушень норм Закону України від 19.12.95 №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Найчастіше порушники торгували тютюновими виробами з полиць самообслуговування. Таких випадків зафіксували 13 – кожне четверте порушення. Крім цього виявили 10 фактів торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, 7 – необладнання та відсутність реєстрації рівнемірів-лічильників та витратомірів-лічильників пального, неподання звітності про залишки пального, 6 – невидачі розрахункового документа, незабезпечення ведення обліку товарних запасів. Ще у 5 випадках торгували алкоголем, а у 3 – тютюном без ліцензій.

Також з початку року скасували 61 ліцензію. На право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями анулювали 32 ліценції, а на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробними – 29.

Загалом станом на початок березня цього року на території області є 4610 діючих ліцензій, з них 2479 – на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 2131 – на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь