Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Понад мільярд гривень податку на доходи фізичних осіб сплатили на Тернопільщині

Дата: 21.04.2021 10:19
Кількість переглядів: 317

Впродовж січня-березня 2021 року субєкти господарювання Тернопільської області сплатили 1 млрд 44,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб, що на 148,8 млн грн більше, ніж у минулому році. З усієї суми надходжень до державного бюджету платники спрямували 263,5 млн грн цього платежу. Місцеві скарбниці поповнились на 781 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Сплата перевищила очікувані надходження відповідно на 1,1 відсотка та 1,5 відсотка. Відтак держбюджет додатково отримав 2,8 млн грн податку, а бюджети тергромад 11,3 млн гривень.

Варто мати на увазі, що платниками цього податку є як фізичні особи-резиденти, які отримують доходи з джерел їх походження в Україні, і іноземні доходи, так і фізособи-нерезиденти, які отримують доходи з джерел їх походження в Україні, а також податкові агенти.

До речі, даний платіж є одним із бюджетоформуючих дохідної частини місцевих скарбниць. Так, по області частка податку на доходи фізичних осіб у надходженнях до місцевих бюджетів складає 70 відсотків, а у скарбниці міста Тернополя – 60 відсотків. При цьому, основну частину в надходженнях цього платежу займає оподаткування заробітної плати та інших доходів громадян. Тому протидія тіньовим процесам на ринку праці – одне із пріоритетних завдань податкової служби краю. Серед вжитих заходів – роз’яснювальна та контрольно-перевірочна робота, застосована до суб'єктів господарювання, де існують ризики виплати нелегальної зарплати та мінімізації сплати податкових платежів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь