Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Тернопільщині громади отримали 27,9 млн грн «акцизу»

Дата: 29.04.2021 10:50
Кількість переглядів: 324

Трохи більше 6,2 млн грн акцизного податку перерахували до державного бюджету суб’єкти господарювання Тернопільщини у січні-березні 2021 року. Фактична сплата перевищила очікувані надходження на 6,1 відсотка. Відтак скарбниця держави додатково отримала 300 тис. грн цього платежу. На території нашої області провадять діяльність 8 підприємств  виробників підакцизної продукції.

Місцеві бюджети упродовж першого кварталу отримали 27,9 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів. До того ж сплатили на 9,4 відсотка більше, ніж сподівалися, тобто додалося ще 2,4 млн гривень. Найбільше надійшло акцизу від продажу тютюнових виробів – 12,3 млн грн, ще 11,5 млн грн від алкогольних та 4,1 млн грн від продажу пива.

Нагадаємо, що відповідно до норм Бюджетного кодексу акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, зараховується до міських, селищних, сільських бюджетів та бюджетів об’єднаних територіальних громад.

Ставка цього податку визначена в розмірі 5 відсотків із кожної одиниці проданої алкогольної продукції чи тютюнового виробу. Звітним податковим періодом для платників акцизного податку є календарний місяць. Отож, сплачується платіж упродовж 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання декларації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь