Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Майже 1,5 млрд грн податку на доходи фізичних осіб сплатили жителі Тернопільщини

Дата: 26.05.2021 09:02
Кількість переглядів: 397

Фото без опису

Упродовж січня-квітня 2021 року платники податків Тернопільщини сплатили до бюджетів 1 млрд 463,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб. «Із загальної суми до державної скарбниці надійшло майже 369,1 млн гривень. Територіальні громади отримали з початку цього року 1 млрд 94,6 млн гривень», – розповів начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

Він додав, що у квітні жителі краю зі своїх доходів сплатили 7,3 млн грн податку на доходи, з яких 5,4 млн грн спрямували до місцевих бюджетів, а 1,9 млн грн – до державного.

Якщо аналізувати у розрізі районів, то найбільше сплатили платники Тернопільського району – 1 млрд 46,5 млн гривень. Варто зауважити, що до місцевого бюджету надійшло 781,7 млн грн із цієї суми. Жителі Чортківського району перерахували до бюджетів 299,2 млн грн, а Кременецького – 118,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб. При цьому бюджети громад поповнилися відповідно 224,3 млн грн та 88,5 млн грн податкового платежу.

Як зазначив начальник ГУ ДПС в області Михайло Яцина, податок на доходи фізичних осіб є основою бюджетів територіальних громад. «Справляється цей платіж із офіційних доходів наших краян, а спрямовується на покращення соціально-культурної сфери, інфраструктури населених пунктів. Тобто фактично ті громадяни, які офіційно працюють, декларують свої доходи, роблять суттєвий внесок у розвиток рідних сіл, селищ та містечок. Сподіваюся, що жителі нашого краю, субєкти господарювання й надалі залишатимуться свідомими та відповідальними щодо сплати податків та наповнення бюджетів», – підсумував головний податківець Тернопільщини.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь