Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сьогодні, 27 травня відбулося ІІ пленарне засідання сесії Борсуківської сільської ради.

Дата: 27.05.2021 20:35
Кількість переглядів: 954

Фото без опису

Сьогодні, 27 травня відбулося ІІ пленарне засідання сесії Борсуківської сільської ради. На порядок денний винесено питання, які не були розглянуті на першому засіданні, оскільки потребували додатково вивчення. Зокрема - це питання щодо оптимізації закладів освіти громади, публічні громадські обговорення яких ще проводились на цей час.

За результатами проведених громадських обговорень, врахувавши думку громадськості, з ініціативи сільського голови Романа Кухарського було прийнято рішення не виносити на засідання сесії питання стосовно закладів загальної середньої освіти. Таким чином до розгляду сьогоднішньої сесії були взяті лише питання, що стосувалися реорганізації закладів дошкільної освіти сіл Чайчинці, Великі Кусківці, Синівці, Передмірка, Снігурівка - саме тих закладів, які не мають власної будівлі та знаходяться в приміщеннях закладів загальної середньої освіти, мають низьку наповнюваність груп (інформувала Олена Солонина).

Фото без опису   

Більшістю голосів депутати підтримали запропонований варіант рішень - утворення дошкільних підрозділів як внутрішніх структурних підрозділів закладів загальної середньої освіти, що є передбачено статтею 31 Закону України "Про повну загальну середню освіту".

Фото без опису    "Прийняття цих рішень жодним чином не вплине на отримання дітьми зазначених населених пунктів якісної дошкільної освіти, також не внесе незручностей для батьків, оскільки і надалі виховання їх дітей будуть займатися вихователі та їх помічники. Більшою мірою ці зміни будуть стосуватись керівників реорганізованих закладів дошкільної освіти. На сьогоднішній день вже вирішуються питання щодо працевлаштування працівників, які підлягатимуть вивільненню",- зазначив сільський голова.

Також на сьогоднішньому засіданні прийнято рішення про утворення Молодіжної ради при Борсуківській сільській раді (інформувала Богдана Вознюк),

Фото без опису   Фото без опису

затверджено Програму фінансової підтримки КНП "Борсуківська амбулаторія загальної практики-сімейної медицини" Борсуківської сільської ради на 2021 рік у новій редакції та схвалено бюджетний регламент Борсуківської сільської ради (інформував Олександр Гудим).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь