Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Тернопільщині бізнес позбавили ліцензій через порушення

Дата: 29.07.2021 16:21
Кількість переглядів: 204

На території Тернопільської області здійснюють діяльність 8 підприємств-виробників підакцизної продукції, які є платниками акцизного податку до Державного бюджету України. Впродовж двох кварталів цього року вони сплатили до державної скарбниці 13,5 млн грн акцизного податку. Зокрема, від виробництва горілчаної продукції до казни надійшло 6,4 млн грн цього платежу, а від виробництва пива – 7,1 тис. гривень.

Цьогоріч податківці Тернопільщини провели 176 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним. Відтак до порушників застосували фінансові санкції на суму понад 30,6 млн гривень.

За результатами проведених перевірок встановили 229 порушень законодавства, що регулює виробництво та обіг підакцизних товарів, їх реалізацію. Так, у 48 випадках торгували тютюновими виробами з полиць самообслуговування, у 31 – не видавали розрахунковий документ та не забезпечили ведення належного обліку запасів, а в 28 – торгували алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін тощо.

Загалом з початку року анульовано 147 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 142 – на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

На початок липня кількість діючих ліцензій становить 4798, з них 2606 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 2192 – на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь