Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Жителі Тернопільщини отримали 12,1 млн грн податкової знижки

Дата: 28.08.2021 13:20
Кількість переглядів: 217

З початку цього року 4159 жителів Тернопільської області подали декларації про майновий стан до податкових органів, аби скористатися своїм правом на податкову знижку. Вони задекларували 70,3 млн грн витрат. Порівняно з січнем-липнем минулого року бажаючих повернути надмірно сплачений податок побільшало на 571 особу. Зросла й сума витрачених ними коштів на 18 млн гривень.

Більшість наших краян, а це 3376 (81%) подали декларації для отримання податкової знижки в зв’язку з понесеними витратами на навчання. Про сплату страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя заявив 721 декларант. Оплачені відсотки за іпотечними кредитами стали підставою для податкової знижки 31 жителя області. Понесені витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій та усиновлення дітей дали право на податкову знижку 6 декларантам. Ще 12 осіб задекларували витрати, оскільки мали видатки на будівництво (придбання) доступного житла. Переобладнання транспортних засобів сприяло податковій знижці 8 декларантів.

За насідками перерахунків жителям Тернопільщини нарахували до повернення 12,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Трохи більше 94 відсотків, а це 12,1 млн грн визначеної до відшкодування суми вже повернули декларантам.

Нагадуємо, що громадяни, які бажають скористатися своїм правом на податкову знижку, можуть подати декларацію до кінця року.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь