Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДО УВАГИ ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ!! Не будьте байдужими до свого здоров’я та здоров’я оточуючих??

Дата: 19.09.2021 09:10
Кількість переглядів: 275

З настанням збору врожаю восени жителі сіл традиційно починають прибирати сміття, опале листя і суху траву з присадибних і дворових територій, городів і спалювати все це у вогнищах, не задумуючись, які наслідки це може спричинити для стану довкілля.

Фото без опису

Зважаючи на це закликаємо Вас бути екологічно розумними та обачними. Ні в якому разі не спалюйте суху рослинність у вас на подвір’ях, городах чи прибудинкових територіях. Давайте разом запобігати виникненню масових пожеж, які можуть спричинити найменші загорання сухої рослинності.

?Також звертаємо Вашу увагу на те, що Верховна Рада України прийняла законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу)".

Що змінилося?

???? Розмір штрафів за забруднення атмосферного повітря, знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу, порушення вимог пожежної безпеки в лісах та самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків збільшився та становить від 3??0??6??0??0?? грн до 6??1??2??0??0?? грн або обмеженням волі терміном до трьох років.

???? За знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем — штраф від 9??1??8??0??0?? грн до 1??5??3??0??0??0?? грн.

???? Порушення вимог пожежної безпеки в лісах - тягне за собою накладення штрафу на громадян від 1??5??0??0?? до 4??5??9??0?? грн і на посадових осіб - від 4??5??9??0?? грн до 1??5??3??0??0?? грн. Якщо це ж призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, - штраф від 4??5??0??0?? до 1??5??3??0??0?? грн для громадян та від 1??0??7??1??0?? грн до 1??8??3??6??0?? грн.

???? Випалювання стерні, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища - карається штрафом від 3??0??6??0?? грн до 6??1??2??0?? грн для громадян та від 1??5??3??0??0?? грн до 2??1??4??2??0?? грн для посадових осіб.

Якщо ті ж дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду - від 6??1??2??0?? до 1??2??2??4??0?? грн.

Бережіть себе, своїх близьких, дихайте чистим повітрям!

P.S. ????Якщо Ви помітили загоряння в лісах, на відкритих територіях, сміттєзвалищах, негайно телефонуйте за номером "1??0??1??". Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків!

????Якщо вам вдалося виявити осіб, які самовільно спалюють сухостій, листя чи сміття - ви маєте право повідомити правоохоронців за номером "1??0??2??", викликати поліцію, щоб порушника було притягнуто до відповідальності. Також кожен може самостійно зафіксувати факти таких згарищ, якщо стали свідком самовільного випалювання сухостою??


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь