Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Надходження до місцевих бюджетів Тернопільщини: спостерігається позитивна тенденція до зростання

Дата: 06.10.2021 09:34
Кількість переглядів: 210

Майже 4,1 млрд грн перерахували до місцевих бюджетів краю платники податків упродовж дев’яти місяців 2021 років. Це – плюс 790,8 млн грн до надходжень трьох кварталів минулого року, що складає 24 відсотки. Про це повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Сергій Бабій.

«Найбільше місцеві скарбниці отримали податку на доходи фізичних осіб, єдиного податку, плати за землю, податку на нерухоме майно та акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції», – деталізував посадовець.

Податківець зазначив, що з початку року платники перерахували 2,8 млрд грн податку на доходи з фізичних осіб, що на 565,9 млн грн більше, ніж минулого року. Представники малого бізнесу сплатили 565,3 млн грн єдиного податку, а це на 17,5 млн грн більше, ніж у січні-вересні 2020 року. Плати за землю спрямували 319,5 млн грн, що на 43,8 млн грн більше, ніж торік. Надходження від податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, склали 135,1 млн грн, а це на 31,6 млн грн більше, ніж у трьох кварталах минулого року. Суб’єкти господарювання, які мають справу з підакцизними товарами, сплатили 95,9 млн грн акцизного податку, або плюс 17,5 млн грн до аналогічного минулорічного періоду.

До речі, впродовж вересня платники податків перерахували до бюджетів територіальних громад 503,8 млн гривень. Порівняно з вереснем минулого року приріст надходжень склав 102,4 млн грн або збільшився на 26 відсотків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь