Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Для українського війська Тернопільщина перерахувала майже 160,3 млн грн «патріотичного» збору

Дата: 06.06.2022 15:05
Кількість переглядів: 127

Упродовж пяти місяців 2022 року платники податків Тернопільської області на підвищення обороноздатності країни перерахували до державного бюджету 160,3 млн грн військового збору. «Порівняно з січнем-травнем минулого року надходження цього платежу зросли на 25,4 млн грн або плюс 19 відсотків. Додатково ж від наших краян військо отримало 4,7 млн грн, оскільки індикативні показники виконано на 103 відсотки», – розповів начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

Так, у травні цього року жителі області сплатили 37,4 млн грн «патріотичного» платежу. Відтак надходження на зміцнення обороноздатності армії від них зросли на 9,1 млн грн порівняно з минулим роком та на 3,3 млн грн більше, ніж очікувалося.

«Вважаю за доречне наголосити, що військовий збір справляється із доходів, які відповідно до податкового законодавства оподатковуються податком на доходи фізичних осіб. Зокрема, до них належать заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, винагороди, орендна плата, виплата дивідендів, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна тощо. Відтак кожен, хто легалізовує свої доходи, чесно декларує їх та офіційно працює, долучається до фінансового забезпечення нашого війська», – наголосив Михайло Яцина. 

 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь