Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відповідальність: якщо була можливість своєчасно подати декларацію з податку на прибуток, та не подано

Дата: 29.06.2022 11:54
Кількість переглядів: 121

Якщо платник податків, який мав можливість своєчасно подати Податкову декларацію з податку на прибуток підприємств (далі – Декларація) за звітні періоди – 2021 рік (граничний термін подання – 01 березня 2022 року) та І квартал 2022 року (граничний термін подання – 10 травня 2022 року), але своєчасно її не подав до контролюючого органу до 20 липня 2022 року та не сплатив відповідні суми грошових зобов’язань, визначених у таких Деклараціях до 31 липня 2022 року включно, не звільняється від відповідальності за несвоєчасне виконання таких обов’язків.

Порядком підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов’язків, визначених в п. п. 69.1 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ), тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, визначається механізм підтвердження платниками податків можливості чи відсутності можливості своєчасного виконання податкового обов’язку щодо дотримання термінів сплати податків та зборів, подання звітності, у тому числі звітності, передбаченої п. 46.2 ст. 46 ПКУ, реєстрації у відповідних реєстрах податкових або акцизних накладних, розрахунків коригування, подання електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального або спирту етилового тощо.

Відповідні роз’яснення наведені в Інформаційному листі №3/2022, розміщеному на вебпорталі ДПС у рубриці «Листівки та брошури».

 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь