Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як отримати дотацію за утримання корів через ДАР!

Дата: 20.10.2022 11:37
Кількість переглядів: 469

Нагадуємо, що у Державному аграрному реєстрі доступна програма підтримки для агровиробників, що утримують від 3 до 100 корів усіх напрямів продуктивності. 

Розмір дотації становить 5300 грн на одну корову, але не більше 530 000 грн. Строк подання заявки — до 15 листопада 2022 року.

Подати заявку на підтримку можуть усі виробники сільгосппродукції, як фізичні, так і юридичні особи, що зареєстровані у ДАР та відповідають умовам програми. Детальніше про умови.

Покрокова інструкція з подання заявки в інфографіці під постом та тексті нижче.  Інструкція з реєстрації – за посиланням.

ЯК ПОДАТИ ЗАЯВКУ ЗА НАПРЯМОМ “СПЕЦІАЛЬНА БЮДЖЕТНА ДОТАЦІЯ ЗА УТРИМАННЯ КОРІВ

  • Увійдіть у кабінет на www.dar.gov.ua
  • Перевірте відомості про ваших тварин у розділі “Тварини”. Для розрахунку очікуваної суми субсидії відфільтруйте список тварин за статтю “Корова”.
  • Відкрийте програму в розділі “Доступні програми”. Для подання заявки натисніть “+” навпроти назви програми.
  • Розрахуйте бажану суму дотації: помножте кількість ваших корів з реєстру на 5300 грн. Отриманий добуток вкажіть у відповідному полі при заповненні заявки.
  • Дайте відповіді на запитання в опитувальнику, надайте згоду на проведення уповноваженими особами моніторингу та оцінювання достовірності наданої інформації як документально, так і шляхом перевірки за місцем здійснення діяльності і натисніть “Подати заявку”.
  • Система згенерує заповнену заявку згідно з формою, затвердженою Мінагрополітики. Перевірте ще раз коректність уведених даних та підпишіть заявку за допомогою КЕП.
  • Після перевірки заявки відповідальними працівниками Укрдержфонду, у разі її схвалення, вам у кабінет на підпис надійде Договір про отримання бюджетних коштів з Укрдержфондом.
  • Невдовзі після підписання Договору з вашого боку на рахунок, вказаний при поданні заявки, надійдуть кошти.

Важливо:

  • Дія програми поширюється на утримувачів корів, які ідентифіковані та зареєстровані відповідно до законодавства.
  • Дія програми поширюється на всю Україну, окрім територій, які включені до переліку громад, що розташовані в районі проведення бойових дій, або які перебувають в тимчасовій окупації чи оточенні, затвердженого Мінреінтеграції.

З питаннями щодо реєстрації та подання заявок у ДАР звертайтесь до Контакт-центру: 044 339 92 15, support@dar.gov.ua, або до Регіонального відділення Укрдержфонду за місцем вашої реєстрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь