Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо встановлення меморіальних дошок загиблим військовослужбовцям с. Борсуки Андрощуку О. О., Лукащуку А. М., Дягілеву М. В. на фасаді адмінбудівлі Борсуківської сільської ради.

Дата: 04.07.2023 16:23
Кількість переглядів: 190

Фото без опису

Інформаційне повідомлення

про проведення громадського обговорення щодо встановлення меморіальних дошок загиблим військовослужбовцям Андрощуку Олегу Олександовичу,  Лукащуку Андрію Миколайовичу, Дягілеву Миколі Володимировичу с. Борсуки Кременецького району Тернопільської області на фасаді адмінбудинку Борсуківської сільської ради.

1. Ініціатор громадського обговорення: Борсуківська сільська рада

2. Організатор громадського обговорення 

Робоча група з питань організації громадських обговорень, утворена розпорядженням сільського голови від 29 червня 2023 року № 122-ОД щодо відкриття меморіальних дошок загиблим воїнам села Борсуки на фасаді адмінбудинку Борсуківської сільської ради, провела 04 липня 2023 року засідання, на якому розглянула звернення депутата Борсуківської сільської ради Солонини Олени Павлівни та біографічну довідку загиблих воїнів.

Вирішили оприлюднити на офіційному сайті Борсуківської сільської ради інформаційні матеріали щодо встановлення меморіальних дошок загиблим військовослужбовцям Андрощуку Олегу Олександровичу, Дягілеву Миколі Володимировичу та Лукащуку Андрію Миколайовичу на фасаді адмінбудинку Борсуківської сільської ради, що знаходиться в центрі села та поставити на громадське  обговорення даний проєкт (протокол №1  засідання комісії з питань відкриття меморіальних дошок загиблим військовослужбовцям с. Борсуки).

3. Пропозиції та обґрунтування щодо відкриття меморіальної дошки загиблим воїнам в селі Борсуки.

Олег Андрощук народився 26 березня 1971 року в селі Борсуки, Кременецького району Тернопільської області в сім’ї водія та місцевої вчительки української мови і літератури. Навчався у місцевій школі. Після закінчення школи навчався в СПТУ – №25. Працював водієм в ПМК – 154. Згодом – оператором по обслуговуванню газових котлів Борсуківської школи. Пізніше – у комунальному підприємстві «Наш добробут». Військову службу проходив у військовій частині 78667 м. Баку, де отримав звання молодшого сержанта.

Він не встиг створити власної сімї та проживав з літніми батьками. Але в перші дні повномасштабного наступу, отримавши повістку 12.03.2022 року, пішов захищати українську землю. Мовчки, ніде не афішуючи цього.

Загинув у ході російського вторгнення в Україну 27 травня 2022 року біля м. Сєвєродонецьк на Луганщині.

Простий чоловік, добрий, щирий і абсолютно не конфліктний. Таким пам’ятатимуть у Борсуках свого Героя Олега Андрощука.

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку посмертно нагороджений медаллю «За військову службу України».

Дягілев Микола Володимирович народився 30 листопада 1983 року в селі Борсуки, Кременецького району Тернопільської області в сімї колгоспників. Навчався у місцевій школі. Згодом – в Збаразькому ПТУ, де здобув спеціальність водія. Працював охоронцем в ПСП агрофірма «Горинь».

Був одруженим, виховував разом із дружиною Ольгою двох неповнолітніх дітей: сина Владислава та доньку Каріну. Проживав разом з батьками у своєму рідному селі.

25 жовтня 2022 року отримав повістку та, не вагаючись, пішов захищати рідну землю.

Загинув 26 січня 2023 року від отриманих поранень під час артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Миколаївка Бахмутського району на Донеччині.

Без коханого чоловіка залишилась дружина Оля, без люблячого тата маленькі донечка та синочок. Ніколи не обіймуть більше свого Миколу мама і батько.

Ми всі пам’ятатимемо Миколу як справжнього захисника своєї Батьківщини та героя, який віддав своє життя за неї. Його внесок у боротьбу за незалежність та територіальну цілісність України залишиться незабутнім.

Лукащук Андрій Миколайович народився 03 грудня 1979 року в селі Борсуки, Кременецького району Тернопільської області в сімї робітників.

Навчався в місцевій школі. Вищу освіту Андрій здобув у Тернопільському виші, деякий час працював в обласному центрі. Разом з молодшим братом Тарасом часто навідувалися до батьків у Борсуки, щоб допомогти по господарству чи на свята. Обидва жили в Івано-Франківську. З Франківська Андрій був мобілізований в Збройні Сили України.

Андрій служив у військовій частині А4084 командиром стрілецького відділення. Загинув 21 вересня 2022 року під час ворожого обстрілу касетними боєприпасами по позиціях у районі населеного пункту Тернові Поди Миколаївської області. Воїну було 42 роки.

Невимовне горе для немічних батьків. Вони вже пенсійного віку. А Андрієві 3 грудня цього року мало б виповнилось лише 43 роки. Він не створив власної сімї, але гідно жив і геройськи загинув, захищаючи свою країну від московських зайд.

Про Андрія Лукащука односельці говорять лише добрі слова. Вчителі місцевої школи пам’ятають його відповідальним, допитливим, розумним учнем. Його класним керівником була мама загиблого на війні Олега Андрощука. Друзі і знайомі з села, однокласники знають Андрія як хорошу людину. Навіть у ті короткі зустрічі, коли чоловік навідувався в Борсуки, намагався побачитися з усіма, поспілкуватися. Він був товариським та щирим.

4. Мета громадського обговорення: врахування думки мешканців с. Борсуки Борсуківської територіальної громади щодо прийняття рішення про встановлення меморіальних дошок загиблим військовослужбовцям Андрощуку Олегу Олександровичу, Лукащуку Андрію Миколайовичу, Дягілеву Миколі Володимировичу .

5. Строк проведення заходів з громадського обговорення: громадське обговорення у формі електронної консультації проводиться з дня оприлюднення зазначеного інформаційного повідомлення і до 19 липня 2023 року включно.

6. Поштова адреса та адреса електронної пошти, строк і форма для подання пропозицій (зауважень): пропозиції (зауваження) подаються на адресу електронної пошти: borsuky.sr@gmail.com до 19 липня 2023 року включно.

Пропозиції (зауваження) подаються у письмовій формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає. Юридичні особи подають пропозиції у письмовій формі із зазначенням їх найменування та місцезнаходження. Анонімні пропозиції не розглядаються.

7. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення:

вул. Шевченка, буд. 3, с. Борсуки Кременецького району, Тернопільської області, 47412, тел/факс (03549) 4-41-42, e-mail: borsuky.sr@gmail.com.

 8. Прізвище та ім’я особи, що проводить заходи громадського обговорення: голова комісії - Важельська Тетяна Василівна.

9. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення: до 26 липня 2023 року на офіційному сайті Борсуківської сільської ради.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь