Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сподіваючись отримати грошову допомогу від держави, жителька Вишнівецької громади перерахувала шахраям 26 тисяч гривень

Дата: 28.08.2023 08:39
Кількість переглядів: 148

Майже дві години потерпіла спілкувалася телефоном з незнайомцем, котрий переставився працівником банку. Виконала усі його вказівки, як наслідок, - втратила 26 тисяч гривень.Фото без опису

До співробітників Лановецького відділення поліції надійшло повідомлення від жительки Вишнівецької громади про вчинення щодо неї шахрайських дій невідомої особою.

Зі слів жінки, до неї зателефонував незнайомець і відрекомендувався менеджером банку. Він повідомив, що їй надійшло нарахування для отримання грошової допомоги від держави. Жінка повірила, адже раніше подавала заявку на оформлення таких виплат.

Телефонний аферист попросив потерпілу зайти у банківський мобільний додаток і провести деякі операції для того, щоб вона могла отримати кошти. У додатку жінка побачила віртуальну карту на якій було декілька тисяч гривень. Зловмисник сказав, що ці гроші потрібно перекинути на інший рахунок, аби вона могла скористатися ними. Потерпіла виконувала усі вказівки псевдопрацівника банку. У результаті перекинула зі своїх карток 26 тисяч гривень на чужі рахунки.

За даним фактом розпочали кримінальне провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають заходи для встановлення особи шахрая та притягнення його до відповідальності.

Працівники поліції вкотре радять жителям області бути обережними та не довіряти телефонним незнайомцям. Завжди перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють. У жодному разі не проводьте жодних операцій з картками в телефонному режимі, не перекидайте кошти на невідомі вам рахунки та не розголошуйте коди, які надходять вам на телефон.

У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте «102».

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь