Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо встановлення меморіальної дошки загиблому військовослужбовцю Опальку Т.Ю. у с. Борщівка в центрі села біля Будинку культури на дошці пошани "Гордість села - Слава України".

Дата: 29.08.2023 12:28
Кількість переглядів: 94

Фото без опису

Інформаційне повідомлення

про проведення громадського обговорення щодо встановлення меморіальної дошки загиблому військовослужбовцю Опальку Тарасу Юрійовичу с. Борщівка Кременецького району Тернопільської області в центрі села біля Будинку культури на дошці пошани «Гордість села – Слава України»

  1. Ініціатор громадського обговорення: Борсуківська сільська рада

 2. Організатор громадського обговорення 

Робоча група з питань організації громадських обговорень, утворена розпорядженням сільського голови від 25 серпня 2023 року № 147-ОД щодо відкриття меморіальної дошки загиблому воїну села Борщівка на дошці пошани «Гордість села – Слава України», провела 28 серпня 2023 року засідання, на якому розглянула звернення старости с. Борщівка Закидальської І.П. та біографічну довідку Опальку Тарасу Юрійовичу.

Вирішили оприлюднити на офіційному сайті Борсуківської сільської ради інформаційні матеріали щодо  встановлення меморіальної дошки загиблому військовослужбовцю Опальку Тарасу Юрійовичу в селі Борщівка на дошці пошани «Гордість села – Слава України», що знаходиться в центрі села та поставити на громадське  обговорення даний проєкт (протокол №1  засідання комісії з питань відкриття меморіальної  дошки загиблому військовослужбовцю с. Борщівка).

  1. Пропозиції та обґрунтування щодо відкриття меморіальної дошки загиблому воїну в селі Борщівка.

  Увічнення пам’яті полеглого воїна нашої громади, який віддав життя у боротьбі за незалежність України. Біографічна довідка: Опалько Тарас Юрійович народився 25 вересня 1997 року в селі Борщівка Лановецького району (нині Кременецького району) Тернопільської області. Виховувався у працьовитій дружній сім’ї, де понад усе цінувалися працелюбність, дружні родинні стосунки, патріотизм. 1 вересня 200 року вступив до 1 класу Борщівської ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім. Я.П.Горошка. За час навчання зарекомендував себе порядним, скромним, хорошим учнем, який брав активну участь у суспільно-громадському житті школи та села, був членом дитячо-юнацького об’єднання «Козацький шлях», неодноразово приймав участь у спортивних змаганнях та козацьких колах, адже любив спорт та зайняття фізкультурою. 2012 році вступив до Лановецької філії Державного навчального закладу «Збаразьке професійно-технічне училище» здобув професію «муляр-штукатур», у 2015 році закінчив навчальний заклад з відзнакою. Після закінчення училища Тарас вступив до Державного вищого навчального закладу «Львівський коледж будівництва, архітектури та дизайну», який у 2018 році закінчив.

19 квітня 2023 року на виконання Наказу Президента України про загальну мобілізацію №69 призваний у лави Збройних сил України.

22 квітня 2023 року поїхав на військові навчання на п’ять тижнів у Великобританію.

Оператор взводу протитанкових ракетних комплексів механізованого батальйону імені короля Данила, вважався із 07.07.2023 року безвісти зниклим. 18 липня 2023 року в районі населеного пункту Дружба Донецької області було евакуйоване тіло загиблого солдата.

В пам’яті вдячних односельчан він назавжди залишиться мужнім воїном, що життя віддав за Україну. Похований в рідному селі Борщівка.

4. Мета громадського обговорення: врахування думки мешканців с. Борщівка  Борсуківської територіальної громади щодо прийняття рішення про встановлення меморіальної дошки загиблому військовослужбовцю ОПАЛЬКУ ТАРАСУ ЮРІЙОВИЧУ в с. Борщівка Кременецького району Тернопільської області в центрі села біля Будинку культури на дошці пошани «Гордість села – Слава України».

5. Строк проведення заходів з громадського обговорення: громадське обговорення у формі електронної консультації проводиться з дня оприлюднення зазначеного інформаційного повідомлення і до 13 вересня 2023 року включно.

6. Поштова адреса та адреса електронної пошти, строк і форма для подання пропозицій (зауважень): пропозиції (зауваження) подаються на адресу електронної пошти: borsuky.sr@gmail.com до 13 вересня 2023 року включно.

Пропозиції (зауваження) подаються у письмовій формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає. Юридичні особи подають пропозиції у письмовій формі із зазначенням їх найменування та місцезнаходження. Анонімні пропозиції не розглядаються.

7. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення:

вул. Шевченка, буд. 3, с. Борсуки Кременецького району, Тернопільської області, 47412, тел/факс (03549) 4-41-42, e-mail: borsuky.sr@gmail.com.

 8. Прізвище та ім’я особи, що проводить заходи громадського обговорення: голова Комісії - Важельська Тетяна Василівна.

9.Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення: до 20 вересня 2023 року на офіційному сайті Борсуківської сільської ради.

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь