Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2018 17:26
Кількість переглядів: 1028

Фото без опису

 Будь-яка війна, як жорно ламає життя людей. Це жорстока правда. Поділяючи всю біль з тими, хто втратив на цій війні своїх рідних і близьких, дітей і чоловіків, віддаючи данину поваги всім учасникам подібних подій щорічно, 15 лютого, згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2004 року №180/2004, в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цього дня ми вшануємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах, які виконували інтернаціональний обов’язок та бойовий наказ Батьківщини, але за її межами.

 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

 З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі.

Сьогодні в приміщені школи с. Борсуки була проведена загальношкільна лінійка присвячена вшануванню пам’яті солдатів-інтернаціоналістів. Одним з таких воїнів є Томчук Павло Антонович, який загинув при виконані інтернаціонального обов’язку в республіці Афганістан. В залі була присутня його мати Ніна Антонівна яка розповіла про свій материнський біль і подякувала усім присутнім за вшанування подвигу її сина.

Іван Володимирович Друзь, розповів про важливість вшанування цієї дати оскільки тільки з України в Афганістані воювало 120 тисяч солдатів і офіцерів. З них 3360 не повернуться додому ніколи. А тих, хто і зостався живим, моральне каліцтво супроводжуватиме все життя. Та вони не нарікають на долю, не вважають себе героями, хоч рани Афганістану не залікуєш нічим і ніколи..

Нині у складні для країни часи воїни-афганці проявили героїзм і мужність на Донбасі, де у боях з окупантами загинуло понад 200 воїнів. Загалом у зоні АТО воювали і воюють близько 12 тисяч воїнів-афганців.

Схиляємо голови перед тими, хто пролив свою кров заради забезпечення миру. Ми завжди будемо пам’ятати всіх тих, хто не повернувся. Бажаємо усім, хто пройшов нелегкий бойовий шлях, міцного здоров’я, щастя й миру, успіхів у праці та добробуту в родинах.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь