Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо встановлення меморіальних дошок загиблим військовослужбовцям Душку Петру Миколайовичу та Жигайлу Юрію Івановичу с. Передмірка

Дата: 19.01.2024 16:17
Кількість переглядів: 79

Фото без опису

 

Інформаційне повідомлення

про проведення громадського обговорення щодо встановлення меморіальних дошок загиблим військовослужбовцям Душку Петру Миколайовичу та Жигайлу Юрію Івановичу с. Передмірка Кременецького району Тернопільської області на фасаді  будівлі Передмірської філії  Борсукіського ЗЗСО І-ІІІ  ступенів

 

 Ініціатор громадського обговорення: Борсуківська сільська рада

 2. Організатор громадського обговорення 

Робоча група з питань організації громадських обговорень, утворена розпорядженням сільського голови від 10 січня 2024 року № 08-ОД щодо відкриття меморіальної дошки загиблому воїну села Передмірка на фасаді  будівлі Передмірської філії  Борсукіського ЗЗСО І-ІІІ  ступенів, провела 19 січня 2024 року засідання, на якому розглянула подання завідувача Передірської філії Борсукіського ЗЗСО І-ІІІ  ступенів  Оксани Волохатої та біографічні довідки Душка Петра Миколайовича та Жигайла Юрія Івановича.

Вирішили оприлюднити на офіційному сайті Борсуківської сільської ради інформаційні матеріали щодо  встановлення меморіальних дошок загиблим військовослужбовцям Душку Петру Миколайовичу та Жигайлу Юрію Івановичу в селі Передмірка  Тернопільської області, Кременецький район на фасаді  будівлі Передмірської філії  Борсукіського ЗЗСО І-ІІІ  ступенів та поставити на громадське  обговорення даний проєкт (протокол №1  засідання комісії з питань відкриття меморіальної  дошки загиблим військовослужбовцям с. Передмірка).

  1. Пропозиції та обґрунтування щодо відкриття меморіальної дошки загиблому воїну в селі Передмірка.

  Увічнення пам’яті полеглих воїнів нашої громади, які віддали життя у боротьбі за незалежність України. Біографічна довідка: 

Жигайло Юрій Іванович народився 29 січня 1985 року в селі Передмірка Лановецького району (зараз Кременецький район) Тернопільської області. У 2000 році закінчив Передмірську школу, а у 2004 році – вище ПТУ №57 у Львові. У 2006 році разом з дружиною переїхав до Львова, де почав працювати на Львівському бронетанковому заводі. У шлюбі з дружиною Марією народилися дві дочки. Був учасником Революції Гідності. Із початком повномасштабного вторгнення рф став на захист Батьківщини від окупантів. Виконував бойові завдання у складі 21-ї механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України. 08 листопада 2023 року героїчно загинув під час виконання бойового завдання в районі села Терни Лиманського району Донецької області,захищаючи цілісність та незалежність України.

Душко Петро Миколайович народився 15 червня 1982 року в селі Великі вікнини Збаразького району Тернопільської області. Пізніше сімя переїхала жити у село Великі Кусківці, де навчався у місцевій школі з 1982 по 1997 роки . Останні роки разом з батьками проживав у селі Передмірка Кременецького району. У 2001 році був призваний на строкову службу у ЗСУ. Був одруженим. У шлюбі з дружиною народилися син Назар та донька Мар’яна. 29 січня 2015 року був мобілізований у ЗСУ. З2015 по 2021 роки приймав участь в АТО. За час служби отримав нагороди: «За участь в АТО». Медаль «Учасник АТО», медаль «Ветеран війни», орден «За мужність » ІІІ ступеня, орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. У 2022 році знову був призваний на військову службу до Збройних Сил України. Останнє місце служби: 80 окремий батальйон територіальної оборони у складі 105 окремої бригади ТРО. Звання – старший солдат з позивним «Ромео». Загинув 10 листопада 2023 року поблизу населеного пункту Вільне Охтирського району Сумської області, захищаючи цілісність та незалежність України.

4. Мета громадського обговорення: врахування думки мешканців с. Передмірка Борсуківської територіальної громади щодо прийняття рішення про встановлення меморіальної дошки загиблому військовослужбовцю Ткачуку Миколі Івановичу в с. Передмірка Кременецького району Тернопільської області на фасаді  будівлі Передмірської філії  Борсукіського ЗЗСО І-ІІІ  ступенів.

5. Строк проведення заходів з громадського обговорення: громадське обговорення у формі електронної консультації проводиться з дня оприлюднення зазначеного інформаційного повідомлення і до 03 лютого 2024 року включно.

6. Поштова адреса та адреса електронної пошти, строк і форма для подання пропозицій (зауважень): пропозиції (зауваження) подаються на адресу електронної пошти: borsuky.sr@gmail.com до 03 лютого 2024 року включно.

Пропозиції (зауваження) подаються у письмовій формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає. Юридичні особи подають пропозиції у письмовій формі із зазначенням їх найменування та місцезнаходження. Анонімні пропозиції не розглядаються.

7. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення:

вул. Шевченка, буд. 3, с. Борсуки Кременецького району, Тернопільської області, 47412, тел/факс (03549) 4-41-42, e-mail: borsuky.sr@gmail.com.

 8. Прізвище та ім’я особи, що проводить заходи громадського обговорення: голова Комісії - Важельська Тетяна Василівна.

9. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення: до 09 грудня 2024 року на офіційному сайті Борсуківської сільської ради.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

                                                                                                           


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь