Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Екскурсія у кімнату-музей Ярослава Павловича Горошка в Борщівці

Дата: 15.03.2018 21:50
Кількість переглядів: 1197

Фото без опису

Історія українського народу дуже давня і розповідає про основну рису українців – любов до свободи та волі. Беззаперечним є той факт, що кожна людина повинна жити, дотримуючись певних високоморальних принципів, основи яких були закладені споконвіку. Одним з таких є патріотизм. Народ повинен боротися за розвиток своєї країни. Якщо щиро вірити в світле щасливе майбутнє, то все обов’язково здійсниться.

 Сьогодні відбулася екскурсія для дітей громади у кімнату-музей імені Ярослава Павловича Горошка. Провела екскурсію заступник директора з виховної роботи Дмітращук Ярослава Григорівна. Вона розповіла усім присутнім що, Горошко Ярослав Павлович – український військовий, підполковник, Герой Радянського Союзу, перший командир 1-го окремого загону спеціального призначення ГУР МО України. Посмертно занесений до Галереї героїв Головного управління розвідки Міністерства оборони України. У 2007 році до 50-ї річниці від дня народження Ярослава Павловича, в рідній школі відкрито музей , його імені.

Окрім історичної експозиції про Героя, в приміщені музею розміщені матеріали про героїв-афганців, вихідців  з Лановеччини. Не так давно було відкрито дошку пошани Героям небесної сотні, хлопцям які загинули за волю України на майдані.

Патріотичне виховання необхідне для формування у свідомості дитини любові до своєї Батьківщини. Лише та людина, яка готова піти на жертви заради Батьківщини, робить внесок у розвиток своєї країни, не тікає від труднощів, допомагає державі, може називатися справжнім патріотом. Прикладом патріотичності, незламності духу, витривалості та мужності є герой Радянського союзу Горошко Ярослав Павлович. Тому, кожен школяр та дорослий повинен знати своїх героїв. Як писав М.Рильський "Хто не знає свого минулого,  той не вартий майбутнього".

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь