Борсуківська громада
Тернопільська область, Кременецький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

"Із чистого джерела народної мудрості" - свято у Великих Кусківцях

Дата: 18.02.2018 23:10
Кількість переглядів: 912

Фото без опису

Фото без опису

Наш український народ має багату і оригінальну культуру, надбану численними поколіннями. З давніх часів до нас ідуть життєва мудрість та настанови щодо способу життя. Вони закладені в українських звичаях, святах, обрядах, фольклорі. Це — світовідчуття та світосприймання нашого народу. Українські традиції пояснюють та обґрунтовують взаємини між людьми, між людьми і природою, духовну цінність кожної окремої людини, і народу взагалі.

«Із чистого джерела народної мудрості» під такою назвою, 17 лютого в сільській бібліотеці села Великі Куськівці, відбувся пізнавальний захід, метою якого було донести до присутніх важливість української самобутності. Бібліотекар Світлана Шевчук яка підтримувала невимушену святкову атмосферу, провела свято у вигляді діалогу з гостями. «Ми повинні пам’ятати своє коріння, адже як писав М.Рильський «Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього» - підкреслила ведуча.

Українська вишиванка є найкращим та найдорогоціннішим подарунком чи сувеніром вже протягом дуже тривалого часу. На святі красувалась на столах та стелажах барвиста, яскрава вишивка  народних умільців села: Ваврійчук Раїси Василівни  та Кузик Надії Іванівни. Вони поділились з присутніми, що саме вишивка є невід’ємною складовою їхнього життя.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Українці – привітний і гостинний народ, який вміє нагодувати так, щоб щедрий стіл запам'ятався, змусив повернутися або спонукав гостей приготувати національні страви у себе вдома. Багато зі страв української кулінарії набуло етнічної символіки, яка визначалася насамперед через усвідомлення українцями окремих страв як своєрідного коду національної культури, вписаних в систему етнічної історії.

Ведуча розповіла про традиційні українські страви, які актуальні з покоління в покоління. Умілі великокуськовецькі господині пригощали усіх запашним борщем, ароматними варениками, смачним хлібом із скоринкою, домашніми млинцями. А під смачну страву, і дзвінка українська пісня, куди ж без неї. Українська пісня споконвіків берегла в собі історію поколінь наші традиції, обряди.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь